14-06-2021

Novoizabrano rukovodstvo AD Sveti Stefan Hoteli uputiće inicijativu Vladi CG

Na današnjoj drugoj redovnoj elektronskoj sjednici Skupštine akcionara “Sveti Stefan Hoteli” A.D. izabrani su novi članovi Odbora direktora. Odlučeno je i da se Vladi Crne Gore uputi inicijativa da preduzme sve neophodne aktivnosti na zaštiti prava i obaveza iz Ugovora o dugoročnom zakupu hotela ,,Sveti Stefan" i ,,Miločer"kako bi se spriječile negativne posljedice po kompaniju, budžet Crne Gore I turističku privredu.

Novoizabrano rukovodstvo AD Sveti Stefan Hoteli uputiće inicijativu Vladi CG | Radio Televizija Budva

Foto: Aman

U radu sjednice su učestvovali: akcionari i punomoćnici akcionara, Izvršni direktor Društva Dr Miško Rađenović, Sekretar Društva mr Saša Samardžić, ovjerivač Zapisnika Darinka Nedović i zapisničar Sonja Jovović.

Nakon što je usvojena odluka o prestanku mandata dosadašnjim članova Odbora direktora imenovani su i izabrani novi: Milovan Milošević , Dragana Kažanegra – Stanišić , Milica Kažanegra, Vladimir Sekulić i Jelena Brković.

Pored razrješenja dosadašnjih I izbora novih ćlanova rukovodstva kompanije, prateći dnevni red sjednice, usvojena je izmjena i dopuna Poslovnika o radu Skupštine akcionara Društva, odluka o usvajanju godišnjih finansijskih iskaza i izvještaja menadžmenta za 2020.godinu, uslijedilo je upoznavanje sa izvještajem revizora Društva za 2020. Godinu. Usvojena je I odluka o raspodjeli dobiti Društva za 2020.godinu i opredjeljivanju sredstava iz Fonda rezervi Društva, zatim odluka o imenovanju revizora Društva za 2021.godinu.

Učesnici današnje elektronske sjednice Skupštine akcionara kompanije “Sveti Stefan Hoteli” AD su većinom glasova usvojili prijedlog zaključka na zaštiti prava i obaveza iz Ugovora o dugoročnom zakupu hotela ,,Sveti Stefan“ i ,,Miločer“, kako bi se spriječile negativne posljedice po “ Sveti Stefan Hoteli” A.D. Budva, budžet Crne Gore I turističku privredu.

Posebno je navedeno da Vlada Crne Gore kao garant ovog Ugovora, na koji je Skupština Crne Gore dala saglasnost, ima posebnu odgovornost u rješavanju nastalih problema i u zaštiti primjene predmetnog Ugovora.