04-09-2024

Opština Budva poziva građane na učešće u kreiranju budžeta za 2024. godinu

Sekretarijat za finansije Opštine Budva uputio je Javni poziv građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i privrednim subjektima da učestvuju u procesu izmjene i dopune Odluke o budžetu Opštine Budva za 2024. godinu. Ovaj poziv, koji je otvoren od 5. do 13. septembra 2024. godine, dio je redovnog postupka prethodnog konsultovanja, koji omogućava lokalnom stanovništvu da izrazi svoje predloge i stavove prije izrade nacrta odluke o rebalansu budžeta.

Opština Budva poziva građane na učešće u kreiranju budžeta za 2024. godinu | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Građani i zainteresovani subjekti mogu svoje sugestije dostaviti u pisanoj formi putem pošte ili elektronske pošte, a sve prikupljene informacije Sekretarijat za finansije će obraditi i izraditi izvještaj koji će biti objavljen 19. septembra 2024. godine na zvaničnoj internet stranici Opštine Budva i oglasnoj tabli.

"Cilj ovog poziva je osiguranje transparentnosti i uključivanje lokalne zajednice u donošenje važnih odluka koje se tiču raspodjele budžetskih sredstava, čime se jača uloga građana u upravljanju opštinskim poslovima", ističu u saopštenju iz Sekretarijata za finansije.