28-06-2024

Opština Budva unaprijeđuje vodovodnu infrastrukturu u Kuljačama uz ugovor vrijedan preko 20.000 eura

Opština Budva potpisala je ugovor sa firmom "Geotechnics Project & Consulting" d.o.o. iz Podgorice za vršenje usluga nadzora nad izgradnjom distributivnog rezervoara za vodu u naselju Kuljače.


Foto: Portal RTV Budva/J.M.

Ugovor su potpisali potpredsednica Opštine Budva, Jasna Dokić, i izvršni direktor firme "Geotechnics Project & Consulting", Ivan Ševaljević.

Prema ugovoru, vrijednost projekta iznosi 20.207,00 evra sa uračunatim PDV-om. Izvršilac se obavezuje da će pružiti usluge nadzora u skladu sa tehničkim propisima i odredbama ugovora, a isplata će se vršiti virmanski u roku od 30 dana od dostavljanja ovjerene okončane situacije.

Rok za pružanje usluga traje do dostavljanja konačnog izveštaja nadzornog organa.

Kako je ranije saošteno, riječ je o rezervoaru kojim će biti osigurano vodosnabdijevanje ovog naselja iznad Svetog Stefana. Objekat će imati dvije komore kapaciteta 15 litara u sekundi, i to prva komora od 500 kubika sa slobodnim padom, i druga komora takođe od 500 kubika sa pumpom za prepumpavanje.

Ovaj projekat je od velikog značaja za lokalno stanovništvo jer će doprinjeti unaprijeđenju vodovodne infrastrukture i osigurati bolju distribuciju vode u naselju Kuljače.

D.B.