16-05-2024

Otvoreno pismo Mladena Mikijelja, nosioca liste koalicije „Za budućnost Budve, Budva - otvoreni grad“

Saopštenje prenosimo integralno.



Otvoreno pismo nosioca liste koalicije "Za budućnost Budve, Budva - otvoreni grad i budućeg predsjednika opštine Budva.

Nije ostalo još mnogo vremena do dana kada ćemo odlučivati u kom će smjeru nastaviti naša Budva - da li će krenuti putem prosperiteta ili će stagnirati u svom razvoju. Zato želim da Vam ovom prilikom postavim jedno pitanje: Da li ste razmišljali kakav predsjednik Opštine treba da vodi Budvu u naredne četiri godine?
Budvi treba predsjednik koji će Opštinu voditi zajedno sa njenim građanima, a nikako sam iz svog kabineta. Neko ko ima viziju i ko zna u kom pravcu Budva treba da ide.

Budvi treba predsjednik Opštine koji je pokazao da zna da upravlja i vodi. Ne trebaju nam eksperimenti - već smo ih imali dovoljno u prošlosti. Na Budvi niko ne smije da se uči, već treba da je svojim znanjem i iskustvom vodi naprijed, ka novim projektima i investicijama.

Budvi treba hrabar predsjednik! Neko ko će na prvo mjesto staviti interese građana, a ne interese bogatih pojedinaca i tajkuna iz bivšeg režima, kao i svog ličnog hira za vlašću! Onaj ko se neće povući kada treba donijeti važne odluke, hrabre odluke koje se moraju donijeti u korist Budve. Neko ko je nepokolebljivo posvećen napretku Budve koju svi mi volimo.

Kroz godine rada u javnom sektoru, posebno na poziciji direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, stekao sam veliko iskustvo. Naučio sam koliko je važno imati jasnu viziju, kao i sposobnost da se saslušaju potrebe svih građana.

Znao sam u šta se upuštam prije godinu dana kada je trebalo da se trajektna linija Kamenari - Lepetane oduzme iz ruku Milovih tajkuna i vrati u ruke državi. Znao sam da neće biti lako kada se zamjerite ljudima koji su bili vrh korumpiranog režima, ali mi je interes Crne Gore i građana bio na prvom mjestu. Zahvaljujući toj hrabrosti, milioni evra ne odlaze više u džepove pojedinaca bliskih bivšem režimu, već idu za dobrobit građana Crne Gore.

Sa takvom istom hrabrošću ću voditi našu Budvu!

S poštovanjem,

Mladen Mikijelj, predsjednik opštine Budva