16-08-2024

Oživljavanje zaleđa Budve: U planu revitalizacija kuće Bogoboja Rucovića

Na sastanku Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone koji je održan ove nedjelje, glavna gradska arhitektica Jelena Lazić je govorila o lokalitetima Skočiđevojka, Miločerskom parku, ali i o predstavljanju kuće budvanskog glumca Bogoboja Rucovića.

Foto: Portal RTB/Arhiva

Kako ističe za Radio Budva, planirano je da se upravo na tom lokalitetu formira mikrocentar filmske industrije, projekat koji će biti prezentovan 30. avgusta na festivalu “Ćirilicom”.

“Smatram da se radi o vrlom važnom lokalitetu. Ideja je da se kultura prenese u zaleđe Budve i samim tim dobije veliki razlog za ulaganje u isto, te da pokušamo da rasteretimo centralni dio grada i Stari grad”, objašnjava Lazić.

Ona dodaje da su pozvani vlasnici objekata kako bi mogli da vide kako je zamišljena revitalizacija kuće budvanskog glumca.

“Mi smo sa njima već obavili razgovor, kao i sa sekretarom za investicije Jokom Popovićem, i oni su vrlo raspoloženi da nam izađu u susret, ali smo im negdje ostavili prostora da vide projekat i da se zatim dogovorimo o daljim koracima", zaključila je Lazić.