07-11-2020

Podgorica i Cetinje: Zabranjen izlazak od 22 do 5 ujutro, rad ugostiteljskih objekata, kućne posjete

"Na osnovu svih registrovanih slučajeva obolijevanja u periodu između subote 24. oktobra u 00:00h do i zaključno sa petkom 06. novembrom 2020. u 24:00 h, izračunate su vrijednosti 14-dnevnih opštinskih stopa kumulativne incidencije za navedeni period i sačinjena je lista opština u kojima će se sa primjenom mjera započeti po automatizmu od ponedjeljka 09. novembra u 00:01 sati"

Podgorica i Cetinje: Zabranjen izlazak od 22 do 5 ujutro, rad ugostiteljskih objekata, kućne posjete | Radio Televizija Budva

Podgorica i Cetinje su prešli u četvrtu grupu što znači da je u njima stopa obolijevanja od koronavirusa veća od 1.200 na 100.000 stanovnika, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ).

Ovo automatski znači:


Zabranjuje se izlazak iz objekta stanovanja od 22:00 do 05:00 (uz definisane izuzetke koji su važili i prilikom ranije mjere: djeca sa poremećajima iz autističnog spektra; lica koja koriste invalidska kolica, u pratnji jednog lica, najviše 60 minuta dnevno; lica koja obavljaju redovne radne zadatke u djelatnostima dozvoljenim naredbama; zaposlene kod stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava; lica koja pružaju usluge od javnog interesa, a nezamjenljiv su uslov života i rada građana (zdravstvo, inspekcijski organi policija, vojska, službe bezbjednosti, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji – uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama, poljoprivredne djelatnosti na gazdinstvima i sl.), što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac; osobe koje njeguju lica koja usljed bolesti, stanja ili posljedica povrede nijesu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor ovih lica; te lica koja izvode kućne ljubimce, najviše 60 minuta dnevno;
Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani) osim za goste hotelâ;
Zabranjuju se posjete po kućama lica koja nijesu članovi istog domaćinstva
"Na osnovu svih registrovanih slučajeva obolijevanja u periodu između subote 24. oktobra u 00:00h do i zaključno sa petkom 06. novembrom 2020. u 24:00 h, izračunate su vrijednosti 14-dnevnih opštinskih stopa kumulativne incidencije za navedeni period i sačinjena je lista opština u kojima će se sa primjenom mjera započeti po automatizmu od ponedjeljka 09. novembra u 00:01 sati", saopšteno je iz IJZ.