24-07-2024

Predstava Jagoša Markovića sjutra veče u Budvi

U četvrtak, 25. jula, sa početkom u 21 čas, na sceni Između crkava, biće izvedena predstava “Ćelava pevačica pokonjega Ežena Joneska“ u režiji Jagoša Markovića. Predstava je produkcija Centra za kulturu Tivat.


Foto: Grad teatar

Na konferenciji za novinare povodom premijernog izvođenja Jagoš Marković je naglasio da premještanje likova čluvene Joneskove predstave iz Lonodona u Boku, njima daje poseban novi šarm i specifičnu harizmu. U njima se onda identifikujemo i prepoznajemo te počinemo da se smijemo samima sebi i dodao da je “'Ćelava pjevačica'” apsurd, besmisao, komedija, komedija, komedija, ali… Uvijek je ispod komedije drama i teško je sada ozbiljno govoriti o toj predstavi koja je jako ozbiljna, a ja želim da se publika, odnosno narod smije. Kad je besmisao? Kad nema Boga, kada nema ljubavi. Onda čovjek misli da je on Bog i gotovo – onda počinje taj asurdni i besmisleni svijet.”



Pored Jagoša Markovića, koji potpisuje režiju, adaptaciju teksta i izbor muzike, autorski tim čine i Neven Staničić koji je tekst preveo na bokeški dijalekt i koji potpisuje scenski govor, Marija Marković Milojev, kostimografkinja, Tara Lazarević Kisić, scenografkinja i Radomir Stamenković, dizajn svijetla.
U predstavi igraju: Olga Odanović, Branko Vidaković, Dubravka Drakić, Momčilo Otašević, Sandra Bugarski, Branimir Popović.