16-06-2024

Premijera savremenog baleta „Letovi“ sjutra u Starom gradu

Baletska predstava „Letovi“, rađena po motivima istoimene knjige Olge Tokarčuk, poljske dobitnice Nobelove nagrade za književnost, u koprodukciji MN Dance kompanije iz Nove Gorice i Turističke organizacije Opštine Budva, premijerno će biti izvedena u ponedjeljak, 17. juna, u 21 sat, u okviru Jadranskog festivala igre na sceni između crkava u Starom gradu, saopšteno je iz TOB.


Foto: TOB

Kako ističu, prethodnih večeri, u jedinstvenom starogradskom ambijentu, ljubitelji raznih umjetničkih žanrova, a posebno modernih baletskih pokreta i kvalitetne muzike, uživali su u crnogorskim premijerama dvije plesne predstave Cornelia Dance kompanije iz Napulja, „Memento“ i „Hybridus“, i u sinoćnoj izvedbi svojevrsnog muzičko-scenskog programa „Tango“.

Muzički trio koji su činili Žana Marinković Lekić na flauti, Nataša Popović na klaviru i Mladen Popović na violončelu, uz plesače i naratore Jovanu Brnović i Miloša Kašćelana, pokazali su publici kako je ples tango postao simbol strasti i ljubavi i iz kog razloga se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske nematerijalne kulturne baštine, zaključuje se u saopštenju.