02-09-2024

Prijatelji životinja: Budite humani, donirajte za napuštene životinje

Zbog sve većeg broja napuštenih životinja, kojima visoke temperature dodatno otežavaju i onako težak život, nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica je prinuđena da i tokom septembra nastavi sa humanitarnom akcijom, u cilju prikupljanja sredstava za liječenje i hranjenje napuštenih životinja. U fokusu će svakako biti one najugroženije jedinke, kojima je potrebna pomoć veterinara, kao i smještaj i hrana do njihovog oporavka, saopšteno je iz ove organizacije.


Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica

"Svjesni činjenice da mnogi naši građani jedva sastavljaju kraj sa krajem, ipak smo, zbog nemogućnosti da sami pokrivamo troškove hranjenja i liječenja, prinuđeni da molimo za pomoć. Nažalost, naše ranije akcije su pokazale da većina građana i privrednih subjekata nema razumijevanja kada je riječ o napuštenim životinjama, ali to nas ne obeshrabruje, jer i najmanja pomoć puno znači", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, možete pomoći uplatom na žiro račun: 535-16574-21 ili donacijom hrane, pozivom na Viber: 068/182-482.

"Na samom kraju želimo od srca da se zahvalimo svima vama koji ste u prethodnom periodu svojim donacijama i angažovanjem doprinijeli da se pomogne napuštenim životinjama. Ogromnu zahvalnost dugujemo medijima, jer upravo zahvaljujući njima građani uvijek budu blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima", zaključuje se u saopštenju.