08-07-2022

Rađenović: Morsko dobro konačno postaje preduzeće kojim će građani biti zadovoljni

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća Morsko dobro Blažo Rađenović kaže da je to preduzeće spremno za nove kapitalne investicije i da ove godine nije bilo smanjenja zakupa za plaže čime je ostvaren veći prihod u odnosu na prošlu godinu.

Rađenović: Morsko dobro konačno postaje preduzeće kojim će građani biti zadovoljni | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Turistička ponuda Crne Gore bogatija je za vodeni terminal u Tivtu., čime je skraćeno vrijeme putovanja turista od aerodrome do smještaja, kazao je Rađenović za Polis.


Foto: printscreen

“Svi gosti koji budu došli na aerodrom Tivat imaće mogućnost da vodenim putem dođu do svojih krajnjih destinacija, odnosno hotela ili privatnih smještajnih kapaciteta koje su rezervisali. Ovo je isključivo došlo na inicijativu premijera Vlade jer se kao što je poznato u toku turističke sezone, posebno kada je špic, stvaraju čepovi i gužve na saobraćajnicama i nekad turistima koji dolaze iz udaljenih destinacija mnogo više vremena treba od aerodrome Tivat do hgotela, nego što im je trajao čitav let do Crne Gore”, istako je on.

Vodeni terminal će potpuno biti spreman za narednu sezonu najavljuje Rađenović

“Gotovo da nema mjeseca da ne otvorimo po jednu novu investiciju u svih šest opština na kojima djelujemo i da ne izlazimo u susret svim poterbama kada su u pitanju sanacije staza, pristupi kupalištima, rasvjeta bilo šta što je značajno i za naše sugrađane ali i turiste”, kazao je Rađenović.

Prihodi za ovu sezonu planirani su u punom kapacitetu jer nema smanjenja zakupa zbog korone, pa se stvara mogućnost za nove kapitalne investicije rekao je Rađenović koji ne krije zadovoljstvo saradnjom sa zakupcima plaža.

“Moram iskazati zadovoljstvo iz razloga što prvi put od kada postoji Morsko dobro imamo 99 odsto potpisanih aneks ugovora za ovu sezonu, sigurno preko 80 odsto uplaćenih iznosa . Mislilm da smo sve uradili da ovu sezonu dočekamo spremni. Imamo par situacija kao npr na Svetom Stefanu gdje se radi o veoma značajnom projektu i brendu za Crnu Goru i iz tog razloga negdje imamo tu toleranciju”, zaključio je.

Morsko dobro će prema riječima Rađenovića konačno postati preduzeće kojim će građani biti zadovoljni.

J.M.