20-08-2024

Revitalizacija plaže Pizana i otvorenog bazena

Plaža Pizana i otvoreni bazen u budvanskoj luci oduvijek su bili prepoznati kao biseri našeg grada, a sada se postavlja pitanje njihove revitalizacije. O ovome, kao i o tome u čijoj su nadležnosti ovi prostori, za program Radija Budva govorio je Vukašin Mijatović, savjetnik za investicije direktora JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Revitalizacija plaže Pizana i otvorenog bazena | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

"Kao i u svim projektima, prva dva preduslova su bitna da se ispune da bi se krenulo u realizaciju nekog projekta. Prvo i osnovno su imovinsko-pravni odnosi jer imate teritoriju koja je u vlasništvu privatnika ili Opštine. Nadležnost bazena jeste Opština Budva i Vatrpovo klub. Mi smo sa njima u direktnoj komunikaciji odavno, ali intenzivnije od 3. juna kada smo postali upravljači luke. Ono što smo mogli da uradimo je da prostor bazena i plivališta da oslobodimo od svih nelegalnih stvari koje su bile prisutne poslednjih 10-15 godina. Nešto je srušeno, nešto je uklonjeno, a Vatrpovo klub je pristupio uređenju tribina. Rasvjeta je u funkciji", istakao je on.

Kako je kazao, rasvjeta je tokom cijele noći uključena kako bi se povećala bezbijednost.

Opština Budva traži glavnog izvođača za rekonstrukciju gradskog bazena

"Glavni projekat, koji je na realizaciji, mislim da je u Opštini Budva i da se traži izvođač kako bi se taj prostor uredio", dodao je on.

Morsko dobro je obezbijedilo plažu Pizana

"Plaža Pizana je bila u rukama zakupca do polovine ljeta, gdje smo poslali nekoliko opomena, ugovora za upravljanje i zakup plaže. Kako se zakupac nije osvrnuo, nije uplatio i nije ispoštovao svoje obaveze, JP Morsko dobro je pristupio uređenju te plaže i postavio bove kako bi kupači bili bezbjedni", zaključio je Mijatović.


Foto: Portal RTV Budva/arhiva