11-10-2024

RTV Budva: Pravilnik o medijskom predstavljanju u toku izborne kampanje

Današnjom predajom prve izborne liste Opštinskoj izbornoj komisiji za učešće na vanrednim lokalnim izborima u Budvi, koji će biti održani 17. novembra, zvanično je započelo i medijsko predstavljanje na Lokalnom javnom emiteru Radio Televiziji Budva, po pravilima koja je ranije usvojio Savjet naše medijske kuće.

RTV Budva: Pravilnik o medijskom predstavljanju u toku izborne kampanje | Radio Televizija Budva

Podsjećamo da je Savjet RT Budva, na sjednici u avgustu, usvojio Pravilnik o medijskom predstavljanju tokom izborne kampanje za lokalne izbore koji će se održati 17. novembra ove godine.

Pravilnik obuhvata 1. Opšte odredbe, 2. Programske principe - nezavisnost, ravnopravnost, uravnoteženost i nepristrasnost, 3. Posebna pravila, 4. Oblike predstavljanja - besplatne oblike predstavljanja i plaćene oblike predstavljanja.

Besplatni oblici predstavljanja obuhvataju saopšenja za javnost, izvještaje sa konferencije za medije, najave promotivnih skupova, izvještaje sa promotivnih skupova, reportaže sa centralnog promotivnog skupa, gostovanja u programima RTV Budva, propagandni video i meterijali - spotovi.

Na web sajtu RTV Budva biće otvorena posebna rubrika pod nazivom "Lokalni izbori 2024. godine".

Plaćeno medijsko predstavljanje učesnika izborne kampanje RTV Budva ostvarivaće se najavom promotivnog skupa, izvještajem sa promotivnog skupa, reportažom, intervjuom, gostovanjem u studiju i emitovanjem spota.

Redosljed emitovanja u blokovima političkog oglašavanja određivaće se na osnovu termina dostave materijala.

Redosled predstavljanja u okviru informativnog političkog programa određivaće se žrijebom odnosno redosledom na potvrđenoj izbornoj listi.

RTV Budva je otvorila namjensku mail adresu izbori2024@rtvbudva.me preko koje politički subjekti mogu komunicirati sa lokalnim emiterom.