05-06-2024

Slovenska plaža: Četiri decenije najpoznatijeg turističkog naselja

U subotu, 8. juna, sa početkom u 20 sati, na bazenu Rondo 2 u Budvi održaće se proslava povodom 40 godina postojanja TN Slovenska plaža, saopšteno je iz HG Budvanska rivijera.


Foto: HG Budvanska rivijera

Rizort Slovenska Plaža nalazi se u autentičnom mediteranskom okruženju i predstavlja jedan od najstarijih objekata u Budvi. Karakterističan je po romantičnom izgledu - kosi krovovi, simetričan dizajn, balkoni na otvorenom i terase koje zadivljuju goste. Ovo porodično gnijezdo sastavljeno je od 10 pojedinačnih vila, obogaćenih prepoznatljivim mediteranskim rastinjem koje su dobile nazive prema posebnim vrstama mediteranskog rastinja – Čempresi, Mirta, Magnolija, Kana, Palma, Kamelija, Limuna, Oleandra, Ruzmarin I Maslina. Rizort objedinjuje sve potrebno za odmor: javno parkiralište, restorane, kafiće, butike, galerije, turističke agencije, stomatološke i ambulantne centre, salone ljepote, kao i još mnogo toga.

Ova značajna godišnjica biće obilježena bogatim muzičko-zabavnim programom, a nastupiće poznati izvođači i ansambli, kao što su Boris Novković, Daniel Popović, Verica Čuljković, Gradska muzika Budva, Hrvatski savez umjetničkog plivanja, Gradski hor Budva, KUD "Kanjoš".