17-05-2024

Treći Međunarodni memorijalni turnir „Budva 2024“ sjutra i prekosjutra na boćarskim terenima na Slovenskoj plaži

Treći Međunarodni memorijalni turnir „Budva 2024“ biće održan sjutra i prekosjutra na boćarskim terenima na Slovenskoj plaži u oganizaciji BK Maini.


Foto: BK Maini

Kako su organizatori saopštili, učešće će, kao i ranijih godina, uzeti najbolji boćari iz regiona, a očekuju i dolazak osvajača najsjajnijih odličja sa proteklog Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Turnir u Budvi igra se u disciplinama parovi i brzinsko izbijanje. Šesnaest parova podijeljenih u dvije grupe nadmetaće se za naslov najboljeg, a 12 brzinaca daće sve od sebe da podignu pehar na ovom prestižnom turniru.

„Kako ste već upoznati, turnir u Budvi je u zvaničnom FIB-inom kalendaru i to nas posebno čini srećnim, a samim tim i nameće obavezu da sve bude na vrhunskom nivou. Kao i ranijih godina Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ je obezbijedila smještaj za sve učesnike turnira, a naša Opština Budva kao i uvijek pomogla da sve bude na najvišem mogućem nivou. Turistička organizacija opštine Budve je takođe organizacija koja sa boćarima već dugo radi na tome da ovaj sport bude prepoznat u Budvi i da dovede što više turista kada su ovakve manifestacije u pitanju. Naravno, naša medijska kuća Radio Televizija Budva tu je da sve ovo zabilježi. Ovakva organizacija zahtjeva samo najbolje i veliko vam hvala na tome“, kazali su iz BK Maini, izrazivši zahvalnost restoranima i hotelima u Budvi koji su obezbijedili smještaj i obroke za učesnike turnira.

Ove godine najboljima će pripasti i novčane nagrade.

„Prvak u disciplini par uzeće ček na 1000 eura, a prvak u disciplini brzinsko uzeće ček u iznosu 500 eura, što je još jedan stimulans za naše učesnike“, kazali su organizatori.

Otvaranje turnira predviđeno je za subotu između 12:30 i 13h.

„Ove godine nadamo se lijepom vremenu i nadamo se da će svi mečevi biti odigrani u Budvi.
Dragi Budvani i svi ostali ljubitelji ovog sporta, prošetajte do Slovenske plaže da ispratite šampione. Svi se dobro došli“, naveli su iz BK Maini.