Turizam

25-03-2024

Gastonomska baština velika inspiracija

Gastonomska baština je velika inspiracija za kreativne industrije, pa bi crnogorsko gostoprimstvo trebalo da se njeguje kao baština u turističkoj ponudi, ocijenjeno je na konferenciji u Petrovcu, posvećenoj gastronomiji i nematerijalnoj kulturnoj baštini.

22-03-2024

Konferencija „Gastronomska baština” održana u Petrovcu

Gastroturizam je trend današnjice, gastronomska baština jedan od elemenata brendiranja destinacije, a hrana i gastronomija inspiracija za kreativne industrije, ocijenjeno je na konferenciji koja je prošle sedmice održana u Petrovcu.

21-03-2024

Ivančević: Kratko trajanje sezone problem koji bi trebao sve da nas zabrine

Član Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore (PKCG), Dragan Purko Ivančević za Jutrom iz Budve govorio je o aktuelnim izazovima u crnogorskom turizmu. On se osvrnuo na prethodnu turističku godinu, pripreme za predstojeću sezonu i napomenuo koji su, prema njegovom mišljenju, najveći problemi našeg turizma.

17-03-2024

Češki turoperatori pokazuju veliko interesovanje za Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija (NTO) u saradnji sa nacionalnom avio-kompanijom Air Montenegro organizovala je poslovnu radionicu i prezentaciju u Pragu za češke turoperatore i medije, koji su pokazali veliko interesovanje za Crnu Goru.

15-03-2024

U HG „Budvanska rivijera” zadovoljni najavama za sezonu, uskoro počinje otvaranje hotelskih objekata

Hotelski objekti koji posluju u sklopu HG „Budvanska rivijera” uskoro će početi sa otvaranjem svojih vrata za veće organizovane grupe turista čime započinje period predsezone. Prodaja kapaciteta se odvija zadovoljavajućom dinamikom, cijene su definisane još krajem prošlog ljeta, a u toku je akcija regrutovanja radne snage iz dalekih zemalja, kazala je za naš portal Jelena Kaluđerović, menadžerka za odnose s javnošću i marketing.

08-03-2024

Pejović: Žao mi je što nemamo više low-cost kompanija, jer bi gosti dolazili u većem broju

Približava se turistička sezona 2024. godine i intenzivno turistički radnici promovišu turističku ponudu na inosajmovima. Nedavno je završen jedan od najposjećenijih sajamova u Beogradu, a trenutno se održava i sajam u Berlinu. Tim povodom predsjednik Udruženja hotelijera, Nikola Pejović gostovao je u emisiji Jutrom iz Budve i istakao da mu je žao što Crna Gora nema veći broj low-cost kompanija.

03-03-2024

Nakon Beograda turistička ponuda Budve zapažena i u Banja Luci

Interesovanja ima najviše za proljećne aranžmane i akcijske cijene smještaja za rani buking za predsezonu i sezonu u svim naseljima Budve, prenose utiske predstavnici TO Budva sa Međunarodnog sajma turizma u Banja Luci, koji se danas završava.

03-03-2024

U januaru skoro 30 hiljada turista

U Crnoj Gori je u januaru u kolektivnom smještaju ostvareno 29,5 hiljada dolazaka i 69,58 hiljada noćenja turista, pokazuju preliminarni podaci Monstata.