Turizam

15-01-2024

Crna Gora sve popularnija kao turistička destinacija u SAD-u i Kanadi

Nacionalna turistička organizacija (NTO), u okviru projekta udruženog marketinga Evropske komisije za putovanja (ETC), uspješno je realizovala kampanju na tržištu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kanade pod sloganom Essential Balkans – The Ultimate Balkans Experience.

08-01-2024

Dobra posjeta tokom novogodišnjih praznika, Budva najposjećenija

Prema posljednjem presjeku od 4. januara u Crnoj Gori trenutno boravi oko 17.300 gostiju, što je ostvarenje u odnosu na prethodnu godinu od 92%, a negdje 38% više u odnosu na 2019. godinu, kazao je savjetnik direktorice NTO Amel Dedeić. Najveći broj posjeta je, kako je kazao, zabilježen u Budvi, Herceg Novom i Tivtu.

05-01-2024

U Crnoj Gori skoro 17,4 hiljade turista

U Crnoj Gori, prema nezvaničnim podacima, boravi 17,37 hiljada turista, saopštio je vršilac dužnosti sekretara u Ministarstvu turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, Nikola Tomašević.

31-12-2023

(VIDEO) Veliki broj turista tokom praznika

Odlični programi lokalnih turističkih organizacija privući će veliki broj posjetilaca tokom novogodišnjih praznika, ocijenili su iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) i dodali da se nadaju i skorom početku skijaške sezone.

28-12-2023

Zimska ponuda Crne Gore promovisana u Sloveniji

Crna Gora je, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Slovenije, predstavljena kao atraktivna turistička destinacija, u nekim od najčitanijih slovenačkih portala i putem Out of Home kampanje.

07-12-2023

Crna Gora i Kipar istražuju mogućnosti bliže avio-saradnje

Predstavnici nacionalne avio-prevoznika To Montenegra i avio-kompanije Cyprus Airways saopštili su na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva, Filipom Radulovićem, da su otvoreni za istraživanje mogućnosti bliže saradnje u narednom periodu.

07-12-2023

Predstavili zimsku ponudu i novogodišnje programe

Nacionalna turistička organizacija učestvovala je na promotivnom događaju u Sarajevu, u organizaciji Turističke organizacija Budve, na kojem su predstavljeni novogodišnji programi i ponuda zimske sezone.

06-12-2023

Promocija novogodišnjih koncerata u Sarajevu u organizaciji TO Budva

U Sarajevu je, u prisustvu velikog broja medija iz Bosne i Hercegovine, a u organizaciji TO Budva, održana promocija novogodišnjih svečanih koncerata u gradovima crnogorskog primorja. Predstavnici medija i turističkih agencija ujedno su pozvani i u zimske skijališne centre Crne Gore.