Turizam

01-12-2023

Crna Gora prepoznata kao atraktivna destinacija za poslovna putovanja

Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavlja ponudu destinacije na specijalizovanom sajmu kongresne industrije „IBTM World“ koji se održava u periodu od 28. do 30. novembra ove godine, u Barseloni.

30-11-2023

(FOTO/VIDEO) Crna Gora predstavlja ponudu na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

U susret predstojećoj zimskoj sezoni, danas je u Novom Sadu zvanično otvoren 54. Međunarodni sajam turizma. Regija-partner Sajma turizma je Boka Kotorska, dok će Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama, narednih dana predstavljati turističku ponudu naše zemlje na jednom od najvažnijih regionalnih promotivnih događaja u godini.

29-11-2023

Crna Gora bilježi značajan rast turista sa tržišta Poljske

Atraktivna turistička ponuda, u kombinaciji sa dobrim avio konekcijama, čini Crnu Goru izuzetno zanimljivom i pristupačnom destinacijom za posjetioce iz Poljske, što potvrđuje i statistika, saopštili su predstavnici Nacionalne turističke organizacije.

28-11-2023

Osnažiti saradnju sa Austrijom u oblasti turizma

Crna Gora i Austrija bi trebalo da osnaže saradnju jednako u oblastima turizma i ekologije, ocijenili su ministar ekologije, turizma, održivog i razvoja sjevera, Vladimir Martinović i austrijski ambasador u Podgorici, Karl Miler.

28-11-2023

Ratković: Buljarica ima šansu da se promoviše kao ruralna Venecija

Crnogorsko društvo ekologa je u Buljarici organizovalo događaj pod nazivom "Potencijali za održivi razvoj Buljarice: Razgovor sa lokalnim stanovništvom”, sa ciljem otvaranja prostora za pokretanje dijaloga između lokalnog stanovništva, nezavisnih eksperata iz različitih oblasti i donosioca odluka u vezi sa potencijalima, preprekama i rješenjima za razvoj Buljarice kao očuvanog prirodnog i kulturnog bisera crnogorskog primorja.

26-11-2023

Crna Gora plijeni pažnju njemačkih medija

Na promotivnom događaju održanom 23. novembra u Hamburgu, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore uspješno su predstavili turističku ponudu brojnim istaknutim njemačkim medijima.

24-11-2023

Crna Gora među zemljama s najboljim rezultatima

Turizam unutar Evrope je oporavljen, a Crna Gora našla se među zemljama s najboljim rezultatima, ocijenjeno je na sjednici Generalne skupštine Evropske komisije za putovanja (ETC), koja je održana na Tenerifima.

21-11-2023

Ogromna šansa za saradnju Crne Gore i Italije

Crna Gora i Italija imaju ogromnu šansu za saradnju na polju turizma i ekologije, koju dvije zemlje ne smiju da propuste, ocijenio je ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

19-11-2023

Uskoro lista najboljih hotela u Crnoj Gori

Montenegro Luxury Association, organizacija posvećena razvoju luksuznog turizma u Crnoj Gori, najavila je dodjelu nagrada za najbolje hotele u zemlji – The Best Hotels in Montenegro Award 2023.