Turizam

16-12-2022

O Crnoj Gori u britanskom magazinu National Geographic Traveller

Članak o Crnoj Gori na deset strana, sa impresivnim fotografijama slikovitih pejzaža crnogorske obale i planina, objavljen je u magazinu National Geographic Traveller, kao rezultat studijskih posjeta njegove novinarke i fotografa, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije.

07-12-2022

Sve spremno za zimsku sezonu

U kolašinskom ski-centru 1600 sve je spremno za početak zimske turističke sezone, samo još nedostaje snijeg, saopštio je njegov direktor, Bojan Medenica.

02-12-2022

Turistička ponuda Budve predstavljena na sajmu kongresnog turizma u Barseloni

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa Crnogorskim kongresnim biroom u okviru Nacionalne turističke organizacije i turističkom privredom Crne Gore, predstavila je turističku ponudu budvanske rivijere, sa posebnim akcentom na ponudu iz sfere kongresnog turizma, na specijalizovanom sajmu kongresne industrije IBTM koji se održao u Barseloni, u periodu od 29. novembra do 1. decembra. IBTM predstavlja jedan od dva najznačajnija sajma iz oblasti kongresnog turizma u Evropi, saopšteno je iz TOB-a.

29-11-2022

Crna Gora jedna od najpopularnijih turističkih destinacija za Izraelce

Imajući u vidu veliko interesovanje sa tržišta Izraela za Crnu Goru i odličnu avio povezanost, NTO CG je intenzivirala promotivne aktivnosti na ovom tržištu, koje su rezultirale unaprijeđenim imidžom i brojnim afirmativnim člancima, kao i TV reportažama o našoj destinaciji.

28-11-2022

Ako bude snijega biće i gostiju

Otvaranje zimske sezone je planirano sredinom decembra, dok se standardno najveća posjećenost očekuje tokom novogodišnjih praznika i čitavog januara, ali sve zavisi od sniježnih padavina, kazao je Pobjedi predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Ranko Jovović ističući da bi za uspješnost od velikog značaja bilo da se zimski raspust prilagodi skijaškoj sezoni. Tako bi, po njegovim riječima, svi zainteresovani domaći turisti mogli planirati svoje zimske odmore i provesti ih u Crnoj Gori. Iz Skijališta Crne Gore kazali su za Pobjedu da i ove sezone zavisimo od sniježnih padavina i nadaju se što većem sniježnom pokrivaču za kojeg alternative nemaju.

25-11-2022

Za devet mjeseci širom svijeta putovalo 700 miliona turista

Svijetom je u prvih devet mjeseci putovalo oko 700 miliona turista, što je 133 odsto više nego u istom periodu prošle godine, ali i na nivou od 63 odsto zabilježenom u predpandemijskoj 2019, saopštila je Svjetska turistička organizacija (STO).

25-11-2022

Crna Gora ima ogroman potencijal za poslovna putovanja

Crnogorski kongresni biro, u okviru Nacionalne turističke organizacije, učestvovao je na specijalizovanom događaju za industriju kongresnog turizma Meet the Bidder, koji okuplja turoperatore iz oblasti kongresnog turizma.

24-11-2022

Crna Gora ima ogroman potencijal za poslovna putovanja

Crnogorski kongresni biro, u okviru Nacionalne turističke organizacije, učestvovao je na specijalizovanom događaju za industriju kongresnog turizma Meet the Bidder, koji okuplja turoperatore iz oblasti kongresnog turizma.

21-11-2022

Do kraja godine očekuju milijardu od turizma

Crna Gora će od turizma do kraja godine, prema očekivanjima, prihodovati milijardu EUR, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i podsjetio da prihodi za devet mjeseci iznose 916 miliona EUR.

18-11-2022

Turizam u Evropi otporan uprkos brojnim izazovima

Turizam u Evropi je uspješno izdržao još jedno izazovno ljeto, ali će neizvjesna zima, naziruća recesija i sve veća inflacija imati uticaj na potrošnju i turističku potražnju, ocijenjeno je na sjednici Generalne skupštine Evropske komisije za putovanja (ETC).

09-11-2022

TO Budva: „Jet2holidays” od 2023. leti za CG

Na turističkoj berzi u Londonu vlada veliko interesovanje za Crnu Goru, kazali su iz Turističke organizacije Budva i najavili da će pored dvije avio kompanije (Easy yet i Rayan air) koje saobraćaju direktnim letovima ka Crnoj Gori, od 2023. godine će i kompanija "Jet2holidays" početi da saobraća na relaciji Mančester-Tivat.