Turizam

04-11-2022

Turizmu neophodna pravovremena statistika

Turistička statistika dostupna u realnom vremenu i pravovremene analize zasnovane na zvaničnim podacima neophodne su u turizmu kako bi se donosile dobre poslovne odluke, ocijenjeno je na okruglom stolu u Privrednoj komori (PKCG).

27-10-2022

U septembru preko 140 hiljada turista

U Crnoj Gori je u septembru u kolektivnom smještaju ostvareno 140,66 hiljada dolazaka turista i 532,98 hiljada noćenja, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

21-10-2022

TO Budva na Beogradskom turističkom & MICE forumu

Predstavnici turističke privrede Crne Gore, TO Budve, TO Bara, HG „Budvanske rivijere“ i turističkih agencija, danas su učestvovali na Beogradskom turističkom & MICE forumu koji je održan u Hali 4 Beogradskog sajma.

21-10-2022

Još jedno priznanje za Turističko naselje “Slovenska plaža”

Turističko naselje Slovenska plaža, svojevrsni brend Hotelske grupe „Budvanska rivijera“, grada Budve i Crne Gore kao turističke destinacije, dobitnik je još jednog međunarodnog priznanja. Jedinstvenu nagradu Prizma – za novi kvalitet u turizmu dodjeljuju turistički novinari iz deset zemalja jugoistočne Evrope u organizaciji uredništva Turističke prizme.

18-10-2022

TO Budva poziva na nove izlete na Školj i Paštrovsku goru

Šetnja pješačkom stazom od tvrđave Kosmač na Brajićima, preko Paštrovske gore, do manastira Praskvica, predviđena je za subotu, 22. oktobar, dok je besplatan prevoz brodom za sve one koji žele da obiđu pješačku stazu na ostrvu Sv. Nikola, predviđen za nedjelju, 23. oktobar.

13-10-2022

TO Budva osniva Savjet za upravljanje destinacijom

U cilju unapređenja kvaliteta upravljanja razvojem Budve, Turistička organizacija opštine Budva osniva Savjet za upravljanje destinacijom čija će konstitutivna sjednica biti održana u sjutra u 11 časova u sali Skupštine opštine Budva, saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije.

12-10-2022

Muzičko-scenski „Jesenji kapric“ u Budvi 17. oktobra

Ljubitelji klasične muzike će u ponedjeljak, 17. oktobra, imati jedinstvenu priliku da uživaju u najpoznatijim i najljepšim kompozicijama ove vrste muzike u okviru muzičko-scenskog djela pod nazivom „Jesenji kapric“ čije je izvođenje predviđeno od 20.00 sati na trgu između crkava u Starom gradu, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva.

05-10-2022

TO Budva poziva na izlet na Školj

Turistička organizacija opštine Budva, u nedjelju, 9. oktobra, organizuje besplatan prevoz za sve zainteresovane sugrađanke i sugrađane koji žele da obiđu pješačku stazu na ostrvu Sv. Nikola u pratnji vodiča.

03-10-2022

Influenser marketing nezaobilazni dio novog marketinškog pristupa

Influenser marketing je nezaobilazni sastavni dio novog marketinškog pristupa u turizmu, koji počiva na činjenici da ljudi mnogo više vjeruju iskustvima drugih, nego klasičnim reklamnim porukama, saopštila je direktorica Crnogorskog kongresnog biroa, Aleksandra Maksimović.

03-10-2022

U MEK-u uveliko rade na pripremi zimske sezone

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, prema riječima njegovih predstavnika, uveliko radi na pripremi zimske turističke sezone, za čiju uspješnost je neophodno diverzifikovanje ponude, promocija destinacije i informisanje javnosti o potencijalima države i turističkim proizvodima.

30-09-2022

U CG odmara 33 hiljade turista, 20% više nego 2021.

U Crnoj Gori se prema posljednjim podacima odmara oko 33 hiljade turista, što je 20 odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković. Kaže i da smo u na 70 odsto rekordne 2019.

29-09-2022

U avgustu preko milion noćenja turista

U Crnoj Gori je u avgustu u kolektivnom smještaju ostvareno 226,58 hiljada dolazaka turista i 1,04 miliona noćenja, pokazuju preliminarni podaci Monstata.