Turizam

09-09-2022

(VIDEO) Vučković: Septembar obećava dobru postsezonu

Špic sezone u Budvi je završen, a metropola turizma ušla je u postsezonu. Septembar mjesec za sada je prema riječima ugostitelja Luke Vučkovića, dosta dobar, no ipak je daleko od nivoa čuvene 2019. godine, a za isti period.

07-09-2022

Britanski novinar kroz turu kamperom uživa u Crnoj Gori

Britanski novinar Marcus Leach i njegova porodica u sklopu avanturističke ture kamperom borave tokom septembra u studijskoj posjeti Crnoj Gori, nakon čega će kroz reportaže svojim čitaocima predstaviti ljepote destinacije i života na točkovima.

07-09-2022

Iskoristiti potencijale za razvoj elitnog turizma

Perspektiva crnogorskog turizma je u hotelima visoke kategorije, zbog čega je neophodno nastaviti realizaciju vizije Crne Gore kao elitne turističke destinacije, ocijenjeno je na sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore.

31-08-2022

Popularni turski portal objavio živopisnu reportažu o Budvi nazivajući je biserom Jadrana

Da je Budva globalno prepoznata turistička destinacija, koja svojim atributima očarava ljude iz svih krajeva svijeta, pored velikog broja dolazaka i najraznovrsnije strukture gostiju, potvrđuju mnogobrojne afirmativne reportaže, objavljeni tekstovi i novinski članski nekih od najpoznatijih svjetskih medija, saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva (TOB).

30-08-2022

Velika očekivanja od postsezone, problemi da se rješavaju

Dok čekamo kraj glavne sezone - turistički poslenici već sabiraju utiske. Plaže su i dalje pune, ugostitelji su uglavnom zadovoljni i u Budvi i u Herceg Novom, ali i na sjeveru zemlje. Ipak, ističu da postoje problemi koji se konačno moraju rješavati.

27-08-2022

U Beogradu promovisana budvanska postsezona

Na Savskoj promenadi u Beogradu danas je održana promocija postsezone koju će, u budvanskim hotelima i privatnom smještaju, obilježiti cijene niže za 30% u odnosu na jul i avgust i specijalni aranžmani namijenjeni porodicama.

24-08-2022

Dobre najave za Budvu u postsezoni

Najave većine budvanskih hotelijera potvrđuju interesovanje turista sa svih emitivnih tržišta u postsezoni, saopštili su iz Turističke organizacije Budva (TOB) i dodali da su one dobre i kada je riječ o privatnom smještaju.

23-08-2022

Đurović: Sezona više nego uspješna

Ljetnja turistička sezona je, u odnosu na izostanak njene pripreme, više nego uspješna, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, i dodao da će taj Vladin resor nastaviti da se uspješno bori sa izazovima, kao i do sada.

22-08-2022

Promocija Budve u Beogradu: „Budvanska jutra na Savskoj promenadi“

U cilju promocije postsezone na budvanskoj rivijeri, TO Budva će u Beogradu, od 25. do 29. avgusta, organizovati niz zanimljivih događaja u turističko-informativnom birou na Savskoj promenadi, u saradnji sa turističkom privredom našeg grada pod nazivom "Budvanska jutra na Savskoj promenadi", navodi se u saopštenju Turističke organizacije Budva.

15-08-2022

Rekordna sezona u crnogorskim hotelima

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija u Crnoj Gori trenutno odmara oko 190 hiljada turista, što je okvirno na nivou prošle godine, dok je sezona u crnogorskim hotelima rekordna.