Turizam

27-09-2022

Sezona za 42 odsto bolja nego 2021, fokus na razvoju ruralnog turizma

Direktorica Direktora za razvojne politike u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Aleksandra Gardašević Slavuljica je istakla da je sezona ove godine, iako još nemaju sve podatke, bila veoma uspješna, sa čak 42 odsto više turista nego 2021. Poručuje da su kovid i geopolitička situacija, uveli nove smjernice u razvoju turizma, ne samo kod nas nego i svijetu, pa je Ministarstvo prepoznalo da treba više pažnje posvetiti razvoju ruralnog turizma, koji ima veliki potencijal u Crnoj Gori.

27-09-2022

U Budvi trenutno blizu 15.000 gostiju, Srbi, Rusi i Ukrajinci najbrojniji

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, 22. septembra, registrovano je ukupno 14.311 gostiju, što je 25% više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je portalu RTV Budva iz TOB-a.

23-09-2022

Švajcarski turoperatori i mediji u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija je u saradnji sa nacionalnom avio-kompanijom Air Montenegro organizovala studijsku posjetu predstavnika nekih od značajnih turoperatora, turističkih agencija i medija iz Švajcarske.

18-09-2022

Crna Gora povoljna destinacija za kineske turiste

Crna Gora je povoljna destinacija za kineske turiste, s prilično povoljnim viznim režimom i međunarodnom relacijom s drugim velikim gradovima Evrope, ocijenila je profesionalna turoperatorka Susan ili, na kineskom, Li Wei.

16-09-2022

TOB: U Budvi trenutno boravi oko 17 hiljada gostiju

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, 15. septembra, registrovano je ukupno 16.945 gostiju, što je 7% više nego u istom periodu prošle godine.

13-09-2022

Održivi razvoj turizma sa fokusom na efikasno korišćenje resursa

Vlada se opredijelila za kontinuirani održivi razvoj turizma sa fokusom na efikasno korišćenje resursa, uz promociju Crne Gore kao održive, inkluzivne, zelene i pametne turističke destinacije, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.