Turizam

27-05-2022

Džoganović: Očekujemo goste iz regiona, imamo značajan broj potvrđenih rezervacija

Mi nismo u dobroj mjeri svjesni da je Crna Gora destinacija koja će tek da bude otkrivena. Dovoljna je samo jedna dobra recenzija na nekom od portala i da se otvori nova niša gostiju koju mi nismo ni planirali. Treba da volimo i razvijamo ovo što imamo. Rezultat neće izostati, kazala je u intervjuu za naš portal Branka Džoganović, osnivač i direktorica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja u Crnoj Gori.

26-05-2022

Duh Mediterana u gradovima širom Srbije

„Divno je što ste nas posjetili i donijeli duh Mediterna u naš grad“, jedna je u nizu izjava posjetilaca sa promotivnih događaja koji su proteklih dana održani na Zlatiboru, Kraljevu, Kragujevcu i Nišu, gdje je Turistička organizacija Budva sa kolegama iz drugih primorskih gradova promovisala bogatu turistička ponuda Budve i Crne Gore.

26-05-2022

TOB: Najava ljeta u Budvi uz muzički spektakl

Budvane i njihove goste tokom prvom vikenda juna, u gradu prepoznatom kao „metropola crnogorskog turizma“, očekuje pravi muzički spektakl, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i Opštine Budva.

26-05-2022

Dobra sezona od ključne važnosti za ekonomiju

Ako je suditi prema predsezoni, pred nama je veoma uspješan i intenzivan period, pun izazova i zadovoljnih posjetilaca, te jako dobrih rezultata koji bi bili od ključne važnosti za crnogorsku ekonomiju, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, na 8. sjednici Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističkih sezona.

25-05-2022

Budvanka Nađa Laković dobitnica nagrade Moon Life Awards

Naša sugrađanka Nađa Laković dobitnica je nagrade na prestižnom događaju Moon Life Awards u Istanbulu, iz oblasti biznis i turizma. Ona se već godinama bavi promocijom Crne Gore na turskom tržištu kao turističke i investicione destinacije.

24-05-2022

Previše neradnih dana za turističku destinaciju

Tri dana praznika u Crnoj Gori, sve prodavnice su bile zatvorene od petka. Pored građana, brojni turisti bili su uskraćeni su za trgovinu. Gosti u Budvi bili su zbunjeni, neki nijesu ni upoznati ni s neradnom nedjeljom, a ne sa zatvorenim prodavnicama po tri dana. Ugostitelji apeluju da se pronađe rješenje, jer , kažu, država teško može priuštiti da u sezoni pola radnji bude zatvoreno.

20-05-2022

TOB najavljuje novu manifestaciju: Ceremonija otvaranja ljetnje sezone u Budvi

Trg ispred Starog grada u Budvi 3. i 4. juna odisaće glamurom i ljepotom, a sve one koji odluče da ovaj vikend provedu u Budvi očekuje spektakl kakvom odavno nisu prisustvovali – novi događaj u kalendaru manifestacija Turističke organizacije opštine Budva – svečana „Ceremonija otvaranja sezone“ 2022. godine!

19-05-2022

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Francuskoj

Crna Gora ima mnogo toga da ponudi turistima iz Francuske, čijoj bi većoj posjeti trebalo da doprinese unaprijeđena aviopovezanost, saopšteno je na poslovnoj radionici za predstavnike francuske i crnogorske turističke privrede u Parizu

18-05-2022

Divlja ljepota Crne Gore oduševila novinare iz Poljske

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Poljske, domaćin je grupi najznačajnih predstavnika poljskih medija, koji od 16. do 20. maja borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

18-05-2022

U Crnoj Gori boravi grupa turoperatora sa tržišta Kazahstana i Jermenije

Na inicijativu i u organizaciji turoperatora LCI MTC SA Group u Crnoj Gori na studijskom putovanju boravi grupa turističkih agencija iz Kazahstana i Jermenije čiju realizaciju su podržali Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i turističke organizacije Tivta, Kotora, Budve.

16-05-2022

U Kotor ponovo stigla tri broda

U luku Kotor jutros su ponovo uplovila tri broda. Na vezu se nalazi Azamara Onward, koja je uplovila nešto poslije devet sati.