03-07-2024

(VIDEO) Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici ponovo u Budvi, očekuje se rekordan broj učesnica iz regiona

Drugo Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici održaće se ponovo u metropoli crnogorskog turizma –Budvi, u sali Mediteranskog sportskog centra, od 26. do 29. septembra ove godine. Prvenstvo će okupiti izuzetno veliki broj takmičarki iz zemalja regiona.


Foto: GSCG

"Očekujemo da se znatno premaši prošlogodišnji broj učesnika, koji je zainteresovao preko 250 persprktivnih gimnastičarki koje su došle iz 13 zemalja", saopšteno je iz Gimnastičkog saveza Crne Gore.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji u Podgorici povodom organizacije II Balkanskog prvenstva & Balkan Cup-a u ritmičkoj gimnastici u Budvi, reprezentaciju naše Države - Crne Gore predstavljaće Nina Dragović, u seniorskoj kategoriji, Anđela Vuković i Jana Šišević, u juniorskoj imona Sekulić, najmlađa među učesnicama, u pionirskoj konkurenciji.

"Takođe, važno je napomenuti da će učešće na ovom velikom prvenstvu , pored naših najboljih reprezentativki, uzeti i veliki broj gimnastičarki iz Crne Gore", naveli su organizatori.

O organizaciji Prvenstva brinuće Gimnastički Savez Crne Gore (GSCG), uz pomoć tradicionalnih sportskih prijatelja Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta i Opštine Budva.



I Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici održano u Budvi od 15. do 17. septembra 2023. godine

Iz Gimnastičkog saveza Crne Gore podsjećaju da je na prvom Balkanskom prvenstvu koje se održalo prošle godine u periodu od 15. do 17. septembra u Budvi, Crnu Goru predstavljalo 15 djevojčica u individualnim grupnim vježbama (članice iz kluba GK Enigma Podgorica, GK Tivat i GK Budva).

"Simona Sekulić i Hana Božović koje su bile najmlađe učesnice, u predjuniorskoj kategoriji Iva Plemić, Mia Bečanović, Nađa Sekulić, Anđela Popović, Una Radanović, u juniorskoj kategorijisu su nas predstavljale Nina Dragović, Anđela Vuković, Simona Marić, Milica Popović, Jana Šišević, i u konačnom imali smo jednu predstavnicu u seniorkoj kategoriji Elizavetu Lugovskikh", navode u saopštenju.


Foto: GSCG

Kada govorimo o uspjesima sa ponosom ističemo da je crnogorska reprezentacija u ritmičkoj gimnastici prošle godine na Balkanskom prvenstvu osvojila u pojedinačnim seniorskim kategorijama tri bronzane medalje, dok su prejuniorke u grupnim vježbama osvojile bronzu, a juniorke u grupnoj vježbi osvojile su duplo zlato.

"Ovo prvenstvo je trajalo tri dana, tokom kojih se predstavilo više od 200 takmičarki iz 13 zemalja. Ovo je veoma bitan korak za ovako poseban sport, jer je prošlogodišnje prvenstvo prvo Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje se održalo nakon više od 30 godina. Veliku podršku u realizaciji ovog prvenstva Gimnastičkom Savezu Crne gore pružili su: Suat Selen ispred Balkanske gimnastike, Dušan Simonović predsjednik Olimpijskog komiteta Crne Gore, Ministarstvo sporta i mladih, Opština Budva i veliki broj opštinskih preduzeća, Irena Radović, Ismail Goktekin potpredsjednik Gimnastičke federacije Turske, Sportstar i mnogi drugi", naveli su iz GSCG.

D.B.