28-06-2024

(VIDEO) Savjet RTV Budva usvojio zahtjev za uvećanje zarada

Savjet Lokalnog javnog emitera "Radio Televizija Budva" na današnjoj sjednici, održanoj u prostorijama RT Budva, usvojio je zahtjev sindikalnih organizacija za povećanje zarada zaposlenih.


Foto: Portal RTV Budva

Dnevni red:

1.Usvajanje zapisnika sa 106. sjednice,
2.Odluka o usvajanju izvjestaja o radu za 2023,
3.Donošenje Odluke o usvajanju finansijskog izvještaja za 2023. i Revizorski izvještaj,
4.Zahtjev sindikalnih organizacija za povećanje zarada zaposlenih,
5.Razno.

Zapisnik sa 106. sjednice i Izvještaj o radu jednoglasno su usvojeni.

Kako ističe predsjednice Savjeta dr Nada Purić, Revizorski izvještaj je pokazao da je tekuće poslovanje RTV Budva bez prigovora. Međutim, kao i prethodne godine postoji manjkavost. Naime, izvještaj je pokazao da još uvijek nije ugašena Televizija Budva, a došlo je do formiranja Radio televizije Budva prije 11 godina. Savjet je prethodne godine usvojio finansijski izvještaj sa prigovorom da se ugasi Televizija budva. S obzirom da se ništa nije pokrenulo, Savjet nalaže neophodnost uključivanja osnivača u proces njenog gašenja. Finansijski izvještaj nije usvojen, već se enalaže RTV Budva da u roku od mjesec dana odradi korekciju materijalne greške u finansijskim iskazima, tačnije otpis obaveza starijih od deset godina.



Kada je riječ o zahtjevu sindikalnih organizacija za povećanje zarada, Savjet RTV Budva je isti usvojio.

“S obzirom na to da su nam se obratile sindikalne organizacije javnog lokalnog emitera RTV Budva sa zahtjevom da se zarade zaposlenih povećaju jer se nisu mijenjale od sredine 2017. kada je počeo da se primjenjuje važeći Kolektivni ugovor, mi smo razmatrali ovaj problem i Savjet je usvojio zahtjev sindikalnih roganizacija o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za uvećanje koeficijenta zaposlenih u RTV Budva”, zaključila je predsjednica Savjeta RTV Budva dr Nada Purić.

M.O.