16-05-2024

Vučinić: Građani Budve, glasajte za Crnogorsku evropsku partiju i zaokružite broj pet

Građani Budve, glasajte za Crnogorsku evropsku partiju i zaokružite broj pet. Zato što je i Budva crnogorska i evropska, poručio je potpredsjednik Crnogorske evropske partije (CEP), Stevo Vučinić.


Foto: CEP

Saopštenje prenosimo integralno:

Crnogorska jer je bila glavni grad dukljanske županije zvane Budva s Čevom, dakle Katunskom Nahijom u kojoj je u vrijeme dukljanskoga kralja Gradihne sagrađena crkva Svetoga Save Abasa 1141. godine. Zajedno sa Bokom, Grbljem, Mainama, Poborima, Brajićima i Paštrovićima ujedinila se s Crnom Gorom 29. oktobra 1813. godine, i iste godine su je velike sile predale Austriji.
A evropska, zato što je ona jedna od najistočnijih tačaka Jadrana koje nas povezuju sa zapadnom civlizacijom, kojoj pripadamo dušom i tijelom.

Glasajte Crnogorsku evropsku partiju koja će se zalagati da Budva dobije novi urbanistički plan, koji će u granicama mogućega biti civilizovano urbanističko rješenje grada. Podrazumijeva se izmiještanje magistrale iz grada, izgradnja više podzemnih garaža koje bi riješile urgetno pitanje praking prostora i izgradnja gradske bolnice.

Zalagat ćemo se za subveniconiranje podstanara i porodica sa predškolskom đecom, da bi smo im olakšali finansiranje stanarina i vrtića. Naravno, i da se gradska luka se vrati na upravljanje gradu Budvi i građanima, unutar koje bi bila riblja pijaca i vezovi za plovila budvanskih građana.

Posebno ćemo se založiti da Petrovac dobije status gradske opštine.

Učinit ćemo sve da Budva bude jedna od mediteranskih prijestonica kulture, organizovanjem velikoga međunarodnoga pozorišnoga, filmskoga i muzičkoga festivala koncertnoga tipa, u jedinstvenom ambijentu staroga grada, koji će Budvu postaviti na kartu velikih svjetskih festivalskih gradova. I nećemo dozvoliti da se Budvom upravlja sa sastavaka Save i Dunava, da bude u funkciji stranih političkih i kriminalnih interesa, protivno interesima građana Budve i Crne Gore.

Zato, Budvani glasajte za Crnogorsku evropsku partiju i zaokružite broj pet.