28-10-2024

Vujičić: Vladavina prava i neustavna Skupština Opštine Budva

Saopštenje izborne liste DR Vujičić Božidar-Glas za promjene prenosimo integralno.

Vujičić: Vladavina prava i neustavna Skupština Opštine Budva | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Za vladavinu prava u Budvi neophodan je osnovni preduslov, da Skupština Opštine Budva bude izabrana u skladu sa Ustavom CG. Ustavom je određeno da Skupština mora predstavljati istinski izraz volje građana. Kako će odbornike za Skupštinu Opštine Budva, na predstojećim izborima, birati visoki funkcioneri političkih partija i kriminalci, koji podržavaju određene partijske liste a ne građani, izabrani odbornici predstavljaće izraz volje partija i kriminalaca a ne izraz volje građana.

Građani mogu samo da glasaju izborne liste i odluče koliko će koja lista dobiti mandata, ne i koji će kandidati dobiti mandat, to odlučuju partije i kriminalci.

Čitava crnogoska javnost, vladina, nevladina, stručna i druga, ćuti na sitemsku korupciju i diskriminaciju biračkog prava građana Budve. Građani Budve u kratkom periodu, po treći put, izlaze na izbore i daju većinsku podršku frakcijama jedinstvene izborne liste ali partijski i odbornici koji predstavljaju interese kriminalaca ne mogu da formiraju većinu i izaberu predsjednike Skupštine i Opštine.

Posebno zabrinjava stav organa EU, koji znaju da rezultati izbora u Budvi ne predstavljaju izraz volje građana ali takve neustavne i izbore suprotne opšteprihvaćenim međunarodnim ugovorima i dobrom praksom u izbornom zakonodavsrvu prihvataju, na koji način uzimaju učešće u sistemskoj korupciji i diskriminaciji biračkog prava građana Budve.

Samo otvorene izborne liste vraćaju vlast građanima.

Poštovani prosleđujem vam saopštenje izborne liste Dr Vujičić Božidar-Glas za promjene.