19-05-2023

Ašanin: Bezbjednost škola na prvom mjestu, CB spremno dočekuje sezonu, stižu kadrovska pojačanja

Jedan od najznačajnijih segmenata za bezbjednost građana je očuvanje stabilnog javnog reda i mira, pored angažovanih budvanskih policijskih službenika, CB Budva, tokom glvna turističke sezone imaće i kadrovsko pojačanje iz drugih centara bezbjednosti, a sve sa ciljem da se obezbijedi bezbjednost građana i turista koji dolaze u Budvu, kazao je za Polis, novi načelnik, CB Budva Miloš Ašanin.


Foto: Portal, RTV Budva

Budva je bezbjedan grad kako za stanovnike, tako i za turiste, poručuje prvi čovjek CB Budva, Milo Ašanin, ističući da očuvanje stabilnog javnog reda i mira i pogodnog stanja bezbijednosti i jeste cilj svakog policijskog službenika.

"Što se tiče stanja bezbjednosti u Budvi mogu da kažem da je stabilno, ako uzmemo u obzir, da je turistička sezona već počela, akcenat stavljamo na bezbjednost saobraćaja. Kako vidimo povećane su gužve u samom gradu, kako zbog stanovnika Budve, tako i turista ali i osoba koje su u tranzitu. Vodimo računa da preventivno djelujemo prema svi učesnicima u saobraćaju. Svaka turistička sezona u Budvi je izazovna, mi sa našim sastavom policijskih službenika u turističkoj sezoni raspolagaćemo i sa pojačanjem svih CB na teritoriji Crne Gore, tako da ćemo tokom sezone imati dovoljan broj policijskih službenika i pokušati da kao i svake godine pokrijemo sve krtične tačke, kako bi obezbijedili javni red i mir svim građanima, kao i truistima koji borave u Budvi", kazao je on.

Pojačama planska aktivnsot policijskih službenika dala je rezultate na suzbijanju narkomanije, od početka godine rasvijetljeno je 18 krivičnih djela suzbijanja ulične prodaje droge, ističe Ašanin.

"Ono što je naš zadatak jeste da svedemo na minimum uličnu prodaju narkotika i u tome i uspijevamo, s obzirom na broj službenika koji imamo, mi postižemo izvanredne rezultate. Od početka godine rasvijetlili smo 18 krivičnih djela, što je u odnosu na prošlu godinu, 83 odsto, a u odnosu na 2021. godinu 52 odsto, što je izvanredan rezultat", istakao je on.

Pojačane preventivne aktivnosti su i u blizini školskih objekata kako bi se spriječio fizički obračun između učenika i lica koja dolaze u školsko dvorište.

"U konstantnoj smo komunikaicji sa direktorima škola, pravovremeno dobijamo sve informacije, o bilo kakvoj vrsti vršnjačkog nasilja. Djelujemo prema tome, ali apelujem i na sve građane i roditelje, da policija ne može sama da rješava taj pronblem. Taj problem moramo da rješavamo zajedno, da utičemo na njega svi kao društvo i damo doprinos kako ne bi dolazilo do policije, jer kada dođe do nas, onda je ja mislim i kasno", kazao je Ašanin.

U narednom periodu neophodno je u sardnji sa Upravom policije kao i lokalnom smaoupravom animirati policijske službenike da radni osnov zasnuju u Budvi.