21-07-2023

Ašanin: Budva je siguran grad, na terenu konstanto prisutni timovi policijskih službenika

Izbor bezbjedne destinacije za odmor za turiste je od izuzetnog značaja, zbog čega je planiranje javne bezbjednosti jedan od ključnih aspekata upravljanja razvojem turističke destinacije. "Budva je siguran grad, kako za sve stanovnike tako i za turiste, kazao je načelnik CB Budva, Miloš Ašanin.

Ašanin: Budva je siguran grad, na terenu konstanto prisutni timovi policijskih službenika | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Opšte stanje javnog reda i mira na nivou naše opštine u špicu turističke sezone je prema ocjeni budvanske policije na zadovoljavajućem nivou. Načelnik Centra bezbjednosti Budva Miloš Ašanin kaže da je ova ocjena izvedena na osnovu temeljnih iskaznih analiziranih statističih pokazatelja o stanju sigurnosti za oblast kriminaliteta, javnog reda i mira i saobraćaja.


Foto: Miloš Ašanin, Foto: printscreen

"Ono što građani treba da znaju jeste da su službenici Odjeljenja bezbjednosti uvijek prisutni na ulicama Budve. Da li su oni u policijskoj uniformi ili u civilu uvijek su prisutni , iako građani steknu dojam ukoliko ne vide uniformu da nema službenika u gradu, ima ih itekako. Imamo određeni broj operativnih grupa koje su konstantno aktivne u noćnim časovima na najfrekventnijim mjestima i prate stanje što se tiče i bezbjednosno interesantnih lica, a i samih građana i turista koji borave na teritoriji opštine Budva. Stanica kriminalističke policije radi jedan odličan posao iako smo u kapacitetima policijskih službenika dosta umanjeni, dobro smo raspoređeni i ne dozvoljavamo da neki slučaj ne bude rasvijetljen. Ono što je u našoj mogućnosti trudimo se da pravovremeno reagujemo i da postižemo dobre rezultate", kazao je Ašanin u izjavi za Polis.

Prije tri večeri jedno lice je lišeno slobode osumnjičeno za pucnjavu.

"Došlo je do upotrebe vatrenog oružja, dobrim rasporedom policijskih službenika na lokacijama za koje mi smatramo da su bitne i za koje se pokazalo da su bitne imali smo veliki broj operativnih grupa kao i samih uniformisanih policijskih službenika na terenu. Brzom reakcijom osoba koja je upotrijebila vatreno oružje je lišena slobode i protiv njega će u redovnom postupku biti podnešena krivična prijava", dodao je.

Centru bezbjednosti Budva je neophodno pojačanje u kadrovskom smislu u odnosu na trenutno veliki broj stanovnika u Budvi i van turističke sezone .

"Nije to više Budva koja je bila prije 10 ili samo prije pet godina. Evidentno je da je povećan broj stanovnika i stambenih jedinica samim tim i onih koji privremeno borave na teritoriji opštine. Svakako nama u skladu sa tim fali određeni broj policijskih službenika kako bi pokrili veći dio teritorije opštine BUdva, ne samo gradsko jezgro, već i Petrovac i Buljaricu i Jaz, od granice do granice", zaključio je.

Ašanin poziva učesnike u saobraćaju na strpljenje, napominjući da policijski službenici rade u otežanim uslovima, po velikoj vrućini regulišući protok saobraćaja, uprkos činjenici da Budva nema tranzitnu obilaznicu i da je dnevni promet vozila oko 30 hiljada.

J.M.