05-09-2024

Budvanka Katarina Vukadinović dobitnica prestižne stipendije za master studije u Londonu

Katarina Vukadinović, psihološkinja iz Budve, prepoznata je zbog svog angažmana u lokalnoj zajednici i radu sa mladima, što je rezultiralo osvajanjem prestižne stipendije za master studije u Velikoj Britaniji.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

Chevening, stipendija Vlade Velike Britanije, omogućiće joj da nastavi obrazovanje u oblasti omladinskog rada u zajednici na univerzitetu u Istočnom Londonu. Ova stipendija postoji već četiri godine i pruža priliku talentovanim mladim ljudima da unaprijede svoje obrazovanje u Velikoj Britaniji, a Vukadinović je jedna od pet do deset studenata iz Crne Gore koji svake godine dobiju ovu šansu.

„Ova stipendija predstavlja krunu mog dosadašnjeg rada. Omladinski rad u zajednici je oblast koju sam oduvijek željela da istražujem, i sada ću imati priliku da steknem nova znanja koja ću donijeti nazad u naš grad i državu“, ističe Vukadinović za Polis.

Takođe, ona naglašava da je njen angažman u Omladinskom klubu Budve bio ključan u procesu selekcije za stipendiju. Klub, koji funkcioniše u okviru Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, prepoznat je kao primjer uspješnog rada sa mladima i promocije njihovog obrazovanja i aktivizma.

„Ova stipendija zahtijeva da budete lider u društvu, što je prepoznato u mom radu sa Omladinskim klubom i van Crne Gore. I mladima na ovaj način pokazujemo da su naša edukacija i aktivnosti u okviru kluba jako značajni“, zaključuje Vukadinović.

M.O.