17-11-2020

Diva na setu nakon 11 godina: Sofija Loren glumi u filmu svog sina

Poslije 11 godina pauziranja, Sofija Loren (86) vraća se na filmsko platno, a filmska diva je dobila jednu od glavnih uloga u filmu svog sina, reditelja Edoarda Pontija.

Diva na setu nakon 11 godina: Sofija Loren glumi u filmu svog sina | Radio Televizija Budva

Sofija u „Netfliksovom" filmu The Life Ahead (Život je pred nama) igra madam Rosu, Jevrejku koja je preživjela Holokaust, a koja brine o siročetu iz Senegala.

Film "The Life Ahead" zapravo je druga adaptacija istoimenog romana Romejna Gerija. Prva adaptacija nastala je 1977. godine.




Premijera je održana u Rimu u oktobru, a film uskoro stiže i na platformu Netfliks, prneosi RTS.

„Ugrabila sam svoju šansu da tumačim ulogu Rose, koja me podsjeća na majku", rekla je slavna glumica.

Sa sinom je Sofija već dva puta sarađivala-posljednji put u ostvarenju "Between Strangers" prije 18 godina.

„Svojevremeno sam usporila sa snimanjima jer sam željela porodicu i više vremena za sinove. Nisam samo tako usporila glumačku karijeru glumice, već sam u potpunosti prestala da glumim", rekla je Sofija u intervjuu.

Dodaje da stalno dobija ponudu za uloge, ali da je nijedna nije dovoljno inspirisala kao madam Rosa, koju je prihvatila jer je uloga „izazovna" i dala je, tvrdi, „sve od sebe".

Sofija Loren tvrdi da saradnja sa mlađim sinom dobro funkcioniše, zato što su oboje perfekcionisti.

„On nikada ne odustaje dok glumac ne da najbolje od sebe. Uvijek želi ponovo i želi bolje. Zna tačno kako da izvuče ono najbolje iz mene. Kada završimo snimanje, a on kaže da mu se dopada, znam da je to prava stvar", objasnila je ona.

Zaključila je da je sada u periodu kada traži mnogo ličnije uloge sa kojima može da se „poveže".