26-06-2024

(FOTO+VIDEO) Budvanin kažnjen zbog nepropisnog odlaganja kabastog otpada, dok pojedini građani apeluju na Komunalno preduzeće, drugi krše zakon

Danas je u Budvi propisana prva kazna shodno Zakonu o komunalnim djelatnostima, a počinilac je uhvaćen na licu mjesta, prilikom odlaganja kabastog otpada pored kontjnerske stanice uslijed renoviranja kuće.

(FOTO+VIDEO) Budvanin kažnjen zbog nepropisnog odlaganja kabastog otpada, dok pojedini građani apeluju na Komunalno preduzeće, drugi krše zakon | Radio Televizija Budva



Počiniocu ovog prekršaja propisana je maksimalna moguća kazna i naloženo mu je da u roku od dva sata ukloni sav kabasti otpad na osnovu Odluke o zabrani odlaganje istog, koja je na snagu stupila 1. juna, a o koju se oglušio.







Podsjećamo da je Komunalno preduzeće Budva uslijed brojnih apela građana, juče pokrenulo veliku akciju čišćenja grada, ali se i osvrćemo da je u dosta slučajeva za stanje u gradu doprnijela komunalna nekultura pojedinca.

Sa jedne strane imamo pozitivan primjer mještana Dositejeve ulice koji su sami očistili prilaz svom naselju, dok sa druge strane imamo i one koji uprkos apelima i evidentnom stanju u gradu tokom sezone, odmažu svojim nesavjesnim ponašanjem.

Postavlja se pitanje koliko kao pojedicni možemo doprinijeti boljitku grada, te da li ako ne možemo da pomognemo na konkretan način ili smtramo da to nije naša obaveza, možemo makar da ne odmažemo i suzdržimo se od ovakvih radnji, koje su na prvom mjestu prijetnja po zdravlje i životnu sredinu, a onda i ružna slika grada, te i poslije današnje kazne slobodno možemo reći i prijetnja za novčanik.

Da li će novčane kazne biti dovoljno djelotvorne u cilju suzbijanja ovakvog ponašanja, pitanje je na koje će vrijeme dati odgovor, ali da li je moguće da se u 21. vijeku u metropoli turizma neko odluči na ovakav korak, pitanje je koje šokira kako Budvane, tako i cijeli region, jer se zahvaljujući društvenim mrežama lijepe slike brzo šire, a one druge još i brže.