14-05-2024

Dnevni centar „Biseri”: Ove godine otvaranje Dnevnog centra 27 +

U proteklom periodu, Dnevni centar „Biseri” je privukao veliki broj ljudi koji prepoznaju njegov značaj, što je rezultiralo većim brojem donacija i snažnijom podrškom društvene zajednice, istakla je direktorica ove ustanove Miljana Radoman.

Dnevni centar „Biseri”: Ove godine otvaranje Dnevnog centra 27 + | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Radoman je u jutarnjem programu TV Budva navela da je Dnevni centar primio značajnu donaciju od Gradske muzike, tačnije sto za stoni tenis koji je poslužio kao priprema za sportske igre na kojima su učestvovali korisnici Centra.

Takođe, započeta je akcija oslikavanja prostorija, a kako objašnjava Radoman, Dnevnom centru je zbog djelatnosti koju obavlja potrebno redovno održavanje i prilagođavanje prostorija, te ističe da je ovo još jedna u nizu akcija sprovedenih u saradnji sa Rotaract klubom Budva kojem duguju veliku zahvalnost.

Foto: PrintScreen/RTV Budva, yt

Pored toga, korisnici Centra su učestovali u nedavno održanim sportskim igrama, a u planu je i proširenje usluga kako bi mogao da pruži podršku većem broju korisnika, što uključuje i otvaranje Servisa 27 +.

„Sada je na redu opremanje namještajem, nakon čega ulazimo u postupak licenciranja dodatne usluge u okviru Dnevnog centra i računamo da ćemo ove godine biti spremni da primimo i nove korisnike“, kazala je Radoman.

Iako postoji nedostatak kadra, naročito defektologa, Centar radi na popunjavanju radnih mjesta kako bi nastavili sa pružanjem kvalitetne usluge svojim korisnicima. Trenutno je u toku oglas za popunjavanje mjesta psihologa, a direktorica Centra se nada da će što prije pronaći odgovarajuće osoblje.