29-08-2024

Đukanović: Redovna plaćanja i prihodi ključni za stabilnost i razvoj Opštine

Pitanje finansijske stabilnosti i redovnosti u ispunjavanju obaveza opštine prema trećim licima, kao i u naplati prihoda, ključno je za efikasno upravljanje lokalnim samoupravama. Redovnost u izmirivanju obaveza osigurava neometano funkcionisanje usluga i projekata od značaja za građane, dok efikasno ubiranje prihoda omogućava ostvarenje planiranih investicija i drugih budžetskih aktivnosti, istakao je za program Radija Budve pomoćnik sekretara za finansije, Slavko Đukanović.

Đukanović: Redovna plaćanja i prihodi ključni za stabilnost i razvoj Opštine | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

Trenutna situacija, kada su plaćanja Opštine u pitanju, pokazuje visok stepen odgovornosti i finansijske discipline, ističe Đukanović.

"Stajanje je potpuno redovno, mi sve svoje obaveze izmirujemo iz dana u dan, tako da u tom smislu nema nikakvih kašnjenja, absolutno redovno se stvari sve finansiraju, sve obaveze koje imamo, kao što vidite i sami i zarade i svi ostali troškovi. Investicije koje smo mi imali ove godine su velike, taj kapitalni dio budžeta se troši ove godine mnogo boljom dinamikom i nadam se da će to biti tako i do kraja godine", kazao je on.

Dodaje da će se budžet realizovati sto procentno.

"Mislim da ćemo apsolutno ispuniti predviđene očekivanja, odnosno da će se budžet realizovati sto procentno, čak možda ako se ovaj trend nastavi punjenja budžeta, očekujemo da ćemo krajem oktobra pripremati rebalans, ali opet to će zavisiti naravno i od političke situacije, odnosno od toga da li će se formirati organi SO Budva", zaključio je Đukanović.

D.Č.