15-10-2024

DZ Budva: U planu radovi vrijedni 1,2 miliona eura i prijem novih ljekara

Rekonstrukcija Doma zdravlja u Budvi započinje obnovom prvog sprata u vrijednosti od 1,2 miliona eura, koje finansira Ministarstvo zdravlja. Kako je saopšteno iz ove ustanove, već je uređeno Odjeljenje za mikrobiologiju, a u planu je i raspisivanje konkursa za zapošljavanje novih ljekara.


Foto: Portal RTB

Dom zdravlja trenutno pokriva zdravstvene usluge za 55.000 osiguranika, dok je, kao rezultat odlaska pojedinih na specijalizaciju, angažovano svega 11 ljekara. Direktor Doma zdravlja, Blažo Radoman, izjavio je da očekuje saglasnost Ministarstva zdravlja za raspisivanje javnog konkursa.

“Već sada mogu da kažem da će biti odaziva i da ćemo popuniti broj ljekara predviđen Pravilnikom o unutrašnjoj orgnaizaciji i sistematizaciji radnih mjesta”, ističe Radoman za Polis.

Kako dodaje, osim u Budvi, zdravstvene usluge su pojačane i u Petrovcu i Pržnu. U Petrovcu, gdje su angažovana dva ljekara, Radoman ističe značaj dostupnosti zdravstvene zaštite za stanovnike tog dijela opštine u obije smjene, dok će ambulanta u Pržnu nastaviti sa radom i tokom zimskih mjeseci.

Pored toga, Radoman je najavio završetak tenderske dokumentacije za rekonstrukciju Odjeljenja fizikalne terapije u naredna dva mjeseca, sa početkom radova planiranim za januar 2024.

U skladu sa najavljenim projektima, cilj je da do kraja 2025. kompletan budvanski Dom zdravlja bude obnovljen, zaključuje Radoman.

M.O.