05-08-2024

Inovativna ljetnja škola „More znanja 2024”

Petodnevna inovativna ljetnja škola "More znanja 2024" održaće se u periodu od 12. do 16. avgusta 2024. godine, u prostorijama Osnovne škole "Mirko Srzentić" u Petrovcu. Ljetnja škola je besplatna za sve polaznike, a to znači da imate obezbijeđen prevoz, hranu, osvježenje i materijal za rad.



Inovativna ljetnja škola "More znanja 2024" namijenjena je učenicima koji pohađaju osnovne škole na teritoriji Opštine Budva, a koji su završili treći, četvrti, peti, šesti, sedmi i osmi razred u školskoj 2023/24. godini. Ljetnja škola je fokusirana na primjenu savremenih metoda rada s posebnim naglaskom na naučne i tehnološke inovacije u edukaciji. Naš cilj je da unaprijedimo nivo znanja učenika kroz zabavno, ali i obrazovno iskustvo tokom ljetnjeg raspusta.

Imaćete priliku da uče kroz interaktivne radionice, timski rad i razne kreativne zadatke. Stručni i posvećeni nastavnici iz OŠ "Mirko Srzentić", kao i gostujući predavači, osiguraće da se polaznici osjećaju podržano i podstaknuto za rad. Naša želja je da kod učenika probudimo kreativnost, razmišljanje "van okvira" i stvorimo pozitivan stav prema učenju kada je u pitanju nastava fizike, biologije, hemije, informatike, književnosti, umjetnosti, ekologije, robotike, programiranja i komunikacije.

Prijava je otvorena do petka, 9. avgusta 2024. godine do 14h.
Broj polaznika je ograničen. Selekcija će se vršiti isljučivo na osnovu motivacije za učešćem koju će učenici pokazati popunjavanjem ove forme: PRIJAVA

"Vjerujemo da je važno da djeca steknu praktične vještine i razviju kritičko razmišljenje, kao i da se osjećaju ohrabrenim za istraživanje novih područja. Ljetna škola "More znanja" je takođe prilika da upoznaju nove prijatelje, steknu nezaboravna iskustva i pripremite se za izazove koji ih očekuju u novoj školskoj godini. Radujemo se što ćemo uz podršku učenika, roditelja i vašu, nastaviti da realizujemo inovativne projekte u našoj školi", saopšteno je iz škole.