19-07-2024

Insert iz ljeta: Tamara Rađenović obožava Školj i Mogren

Jedan od najlepših soprana današnjice, operska pjevačica i istaknuti ambasador Crne Gore, Tamara Rađenović, nedavno je otvorila 37. Barski ljetopis. U emisiji "Budvansko ljeto, podgoričke priče" na RTB, Rađenović je govorila o svojoj karijeri, ljubavi prema Crnoj Gori i svemu što je veže za rodnu zemlju.


Foto: Printscreen/RTB, yt

Rađenović je ovom prilikom izrazila nostalgiju za Crnom Gorom dok boravi u Londonu, ističući kako joj nedostaje lakoća života u rodnoj zemlji, kao i blizina porodice.

Takođe, posebno se osvrnula na svoj angažman na humanitarnim događajima, poput Svetoslavskog bala u Beču.

"Uvijek se rado odazovem svakom humantiranom događaju, pa je to bio slučaj i sa balom u Beču čija je organizacija zaista bila nevjerovatna. Bio je to jedan plemenit čin, sakupili smo novac za djecu koja imaju neke probleme u razvoju i za mene je to najveće priznanje kada su takvi nastupi u pitanju", rekla je Tamara.

Pored toga, istakla je i značaj koji je otvaranje Barskog ljetopisa 15. jula imao za nju i njen tim.

"Imali smo naporne probe i sjajnog dirigenta Darka Butorca, koji je došao iz SAD-a kako bi nas maestralno pripremio. Imala sam veliku čast da mi gost na koncertu bude i Nikola Radunović iz grupe Perper koji je otpjevao pjesmu Goro moja, i mogu reći da mi je neki dječiji san oduvijek bio da budem na sceni sa njim", dodala je ona.

Tamarin doprinos promociji Crne Gore prepoznat je i kroz njene spotove koji se prikazuju na svim važnim događajima u zemlji, kao što je slučaj sa spotom za himnu Crne Gore.

"Velika mi je čast što sam imala priliku da snimim spot za himnu Crne Gore. To je projekat koji mi je zaista u srcu", kazala je ona.

Rađenović je takođe vjerni fan festivala Grad teatar u Budvi i često posjećuje njihove predstave i koncerte. Kako navodi, među omiljenim mjestima u Budvi su joj plaže Školj i Mogren, koje smatra posebnim.