26-05-2024

Izjave nosilaca izbornih lista u Budvi nakon glasanja

Glasačka mjesta na lokalnim izborima u Budvi zatvorena su večeras u 20 sati, a pravo glasa imalo je 19.034.

Izjave nosilaca izbornih lista u Budvi nakon glasanja | Radio Televizija Budva

Nosilac liste “Budva naš grad”, Nikola Jovanović nakon glasanja kazao je da, kao što je najavio u predizbornoj kampanji, očekuje da će lista koju predvodi osvojiti najveći broj mandata i da će biti stožer buduće vlasti.

"Veoma sam optimističan iz razloga što je preko dvije hiljade građana svojim potpisom podržalo našu listu i što smo, zaista, u prethodna dva mjeseca dobili nevjerovatnu podršku građana, bez obzira kojoj političkoj opciji su ranije pripadali i koju političku opciju su ranije glasali", istakao je on.

Dodao je da smatra da budvanski izbori prevazilaze okvire lokalnih izbora.

"Oni su po svom značaja zaslužili pažnju i sa državnog nivoa i rekao bih da imaju karakter novih parlamentarnih izbora i da će se mnoge stvari na političkom nebu Crne Gore razlikovati nakon 26. maja u Budvi", naveo je Jovanović.

Konstatovao je zadovoljstvo što, kako je rekao, već sada mogu da najave i početak nekog novog talasa u crnogorskoj politici.

"Talasa van tradicionalnih političkih okvira, a to je upravo subjekat kao što je „Budva naš grad“. Mislim da će građani Budve, a i čitave Crne Gore, prepoznati vrijednost onih političkih subjekata koji odgovaraju isključivo građanima, koji nemaju partijske šefove i centrale i koji se ne vode nekim partikularnim interesima", zaključio je Jovanović.

Nosilac liste „Ojačaj. Obnovi. Oživi. - Budva odlučuje!“, Đorđe Zenović kazao je da od ovih izbora očekuje da građani svakom od učesnika odrede mjeru.

"Shodno onome što smo radili, pričali i kako smo se odnosili prema gradu i prema građanima u prethodnom periodu", naveo je on.

Naglasio je da ne sumnja da će Budva na najbolji način odlučiti ko u naredne četiri godine treba da upravlja gradom.

"Gradu je prije svega potrebna stabilna i efikasna uprava kako bi se izborili sa brojnim problemima u kojima se naš grad nalazi.
Naravno, građani će do večeras reći svoj sud, a ja očekujem od svih političkih konkurenata da se, u odnosu na to da li su zadovoljni ili nezadovoljni izborima, to na dostojanstven način demonstriraju, da budu odgovorni prema građanima, gradu i izbornom procesu do kraja", kazao je Zenović.

Kazao je i to da očekuje da sam izborni dan protekne u najboljem mogućem redu, sa što manje nepravilnosti.

"Očekujem, svakako, i da se, u odnosu na ranije izborne procese, neće dešavati incidenti koji su stvarno ružili sliku grada i nas kao učesnika u izborima. Svakako da će večeras, prije svega Budva slaviti i da će Budva u narednom periodu konačno krenuti u obnovu i izgradnju svega onoga što smo obećali građanima u toku izborne kampanje", zaključio je Zenović.

Nosilac liste „Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad“, Mladen Mikijelj istakao je da je uvjeren da će lista koju predvodi imati jako veliku podršku građana.

"Uvjeren sam da će građani danas glasati za jedinstvo, stabilnost i napredak. Žao mi je što danas Nikola Kralj ne može da glasa umjesto mene, ali uvjeren sam da će Nikola Kralj danas posle 21 čas zajedno sa svima nama proglasiti jednu ubjedljivu pobjedu na ovim lokalnim izborima u Budvi", poručio je Mikijelj.

Nosilac liste „Budva ima šansu“, dr Predrag Zenović kazao je da
mu je drago što je izborni dan protekao u lijepom tonu i duhu.

Kako je rekao, izborni dan treba da bude praznik demokratije.

"Mi smo kada je u pitanju lista „Budva ima šansu“ zadovoljni tokom kampanje. Mi smo se pozicionirali u jednom okviru političkom koji, po našem mišljenju, nije funkcionisao i nije bio dobar. Dali smo jednu novu šansu, novu energiju za grad Budvu, za političke prilike, ali i, uopšte, za neki dalji razvoj i budućnost grada. Ovaj grad zaista zaslužuje da bude grad budućnosti, da ima jednu razvojnu koncepciju, da bude kreativni, zeleni, pametni, evropski grad. Mi ćemo na tom programu insistirati ubijeđeni da ćemo biti stožer buduće vlasti", poručio je Zenović.

Nosilac liste Nikola Milović „Budva može bolje!“, prof. dr Nikola Milović kazao je da očekuje dobar rezultat liste koju predvodi.

"Očekivanja temeljim na tome što smo kao partija i kao lista koju predvodim vodili jednu vrlo pozitivnu kampanju, kampanju kojom se borimo za suštinsku promjenu vrijednosti u ovom gradu.
Moram vam reći da je moje zadovoljstvo još veće što sam na polovini svog i životnog i radnog vijeka imao priliku da stanem na čelo liste i predstavljam grad na najbolji mogući način.
Mislim da će rezultati izbora to odrediti i očekujem da ćemo u narednom periodu imati stabilnu političku većinu koja će na dobrobit svih Budvanki i Budvana donijeti prije svega stabilnost i normalnost u naš grad. Tako da, očekujem suštinski preporod našeg grada", kazao je Milović.

Nosilac liste “URA - dr Dritan Abazović - Drugačije!”, Blažo Rađenović kazao je da je bitno da izborni dan protekne u mirnoj, fer i korektnoj utakmici koja će, kako je rekao, iznad svega biti praznik demokratije.

"Da svi građani i građanke Budve izaberu najboljeg i da nakon današnjeg dana, već sjutra krenemo u jedne reforme i promjene, što sam siguran da su građani i prepoznali. Što se tiče nas iz Građanskog pokreta „URA“, jako smo zadovoljni odzivom građana. Mislim da su prepoznali naše prioritete. Nakon ovog dana želim stvarno svima jednu bolju Budvu, drugačiju Budvu, Budvu koja će biti pravi servis svih građanki i građana Budve. Neka je svima sretno i živjeli", naveo je Rađenović.

Nosilac liste “Čist izbor”, Petar Odžić poručio je da očekuje da izborni dan prođe u fer i demokratskoj atmosferi.

"Da pokažemo građanima da ono što se dešavalo u prethodne dvije godine više nikako ne treba da se dešava. Ja bih ovom prilikom želio da svim učesnicima na današnjim izborima poželim sreću, neka najbolji pobijedi i da od 27. maja svi bolje radimo za prosperitet i za bolju Budvu", kazao je Odžić.

Nosilac liste “Za stvarne promjene”, dr Božidar Vujičić nakon glasanja pozvao je, kako je rekao, oni građane Budve koji smatraju da izborne liste treba da se otvore, da biraju najbolje da upravljaju gradom.

"One koji smatraju da planovi pod hitno treba da se vrate u moratorijum, da se usvoji prostorno-urbanistički plan. Koji smatraju da treba građanima Budve da se vrati 100 miliona eura koje su uložili u Budvansku rivijeru. Koji smatraju da građanima u Mrčevom polju treba da se vrati vlasništvo 1/1 umjesto 0/0, i građanima u Buljarici da se vrati zemlja koju im je Vlada oduzela i nije platila. Ili da se vrati ili da se plati", poručio je Vujičić.