04-07-2024

Još nema dogovora ni u Budvi, ni u Andrijevici

“Sve ovo što imamo priliku da vidimo u javnosti su spekulacije, apsolutno se nije razgovaralo ozbiljno o bilo kakvim dogovorima za formiranje vlasti, koja će se teško formirati, jer ono kako sada vidim je faktična činjenica da ni Mladen Mikijelj (NSD), ni Nikola Jovanović (,,Budva naš grad“) ne mogu skupiti 13 odbornika”, kaže za Radio CG Krsto Radović iz Demokrata.

Još nema dogovora ni u Budvi, ni u Andrijevici | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Da je željena stabilnost budvanske vlasti daleko poručuju iz Ure, DPS-a i Demokratske Crne Gore.

Na konstitutivnoj sjednici u nedelju biće verifikovani mandati budvanskim odbornicima. Međutim, hoće li biti izabran predsjednik Skupštine, to je ono što nam niko ne može reći, saopštio je za Radio CG Nikola Kralj (NSD).

“Ne samo mi iz Nove srpske demokratije sa liste “Budućnost Budve - Budva otvoreni grad”, već sigurno niko i od drugih političkih organizacija ne može sa sigurnošću reći da li će biti izabran predsjednik Skupštine u nedelju sedmog”, kazao je Kralj.

Ono što je izvjesno jeste da po riječima Nikole Kralja postoji raspoloženje za dogovor o formiranju vlasti.

“Među našim kolegama iz drugih političkih partija postoji zaista volja i želja da se formira vlast u Budvi. Svi smo negdje okupljeni oko zajedničkog cilja, to je da konačno Budvi uspostavimo političku stabilnost”, kazao je Kralj.

Da postoji volja da se formira vlast, kazao je za televiziju Vijesti i nosilac liste Budva naš grad Nikola Jovanović.

Ni u Andrijevici, gdje je za subotu zakazana konstitutivna sjednica, još uvijek nema dogovora.

Goran Stojanović iz SNP-a je optimista. Napominje i da je dogovor svih aktera u pregovorima da ne saopštavaju ništa prije završetka tog procesa.

“Sljedeća runda pregovora dogovorena je za subotu i tada će se konkretno razgovarati oko raspodjele funkcije. Sve do sada je prošlo u korektnoj atmosferi, nadamo se da će tako i završiti”, kazao je Stojanović.

A kako će se završiti, odgovoru ćemo biti bliži narednih dana.

(Izvor: RTCG)