20-09-2024

Manifestacija Lignjada 12. oktobra u Petrovcu

Petrovačka Lignjada, manifestacija koja se održava po drugi put 12. oktobra u Petrovcu, ima za cilj produženje turističke sezone i promociju lokalnih običaja.

Manifestacija Lignjada 12. oktobra u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Ideja je potekla od Duška Gregovića iz Mjesne zajednice Petrovac, a prošlogodišnja manifestacija privukla je veliki broj posjetilaca.

Ksenija Šoljaga iz Mjesne zajednice Petrovac za program Radio Budve ističe da je ova manifestacija rezultat zajedničkog truda i želje da se obogati turistička ponuda, posebno nakon uspješnog izdanja prošle godine.

Lignjada ima za cilj produženje turističke sezone i okupljanje zajednice oko tradicije lova na lignje.

U odnosu na prethodnu godinu, organizatori očekuju veći broj učesnika i timova, što dodatno podstiče takmičarski duh. Prijave su otvorene putem društvenih mreža, a nagrade za najbolje takmičare su primamljive.

Događaj uključuje i pripremu lignji na šetalištu, uz degustaciju domaćih specijaliteta, vina i piva.

Šoljaga poziva lokalne domaćice da se uključe u manifestaciju donoseći svoje specijalitete, naglašavajući važnost zajedništva i podrške u organizaciji.

Ova manifestacija predstavlja savršen spoj tradicije, gastronomije i zabave, a Budva će ponovno biti centar okupljanja za sve ljubitelje morskih delicija.

J.M.