22-10-2024

Opština Bar sa 24 hiljade eura podržala 11 zanatlija

Opština Bar je, kroz drugi javni poziv za podršku razvoja zanatstva, podržala 11 zanatlija sa ukupno 24 hiljade eura.

Opština Bar sa 24 hiljade eura podržala 11 zanatlija | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Opština Bar donijela je Odluku o odobravanju sredstava za podršku razvoja zanatstva za ovu godinu, u okviru koje je dodijeljeno ukupno 24 hiljade EUR.

"Sredstva su namijenjena preduzetnicima i preduzećima koji su aplicirali sa biznis planovima na drugi javni poziv za učešće u Programu Opštine Bar za podršku razvoja zanatstva", navodi se u saopštenju.

Opština Bar je, ranije ove godine, javnim pozivom podržala dvoje zanatlija sa po tri hiljade EUR.

"Zajedno sa ovih 11, ukupan iznos koji će u ovoj godini biti plasiran u cilju podrške razvoja zanatstva iznosiće 30 hiljada EUR, odnosno gotovo 70 hiljada EUR u protekle četiri godine", dodaje se u saopštenju.

Sredstva će pomoći ovim preduzetnicima u realizaciji njihovih biznis planova, koji uključuju nabavku opreme, modernizaciju poslovanja, te očuvanje i unapređenje zanatskih vještina u Baru.

Ova inicijativa ima za cilj da ojača konkurentnost lokalnih preduzeća, promoviše očuvanje tradicionalnih zanata i podstakne održivost malih biznisa, sa ciljem jačanja konkurentnosti i zapošljavanja na lokalnom nivou.

"Time Opština Bar ostaje posvećena stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za sve privrednike, posebno one koji svojim trudom doprinose očuvanju zanatske tradicije", zaključuje se u saopštenju.