03-10-2024

P. Diddy optužen za seksualno zlostavljanje 25 maloljetnika: ‘Dob njegovih žrtava je šokantna...‘

Reper se trenutno nalazi u zatvoru, a ovih su dana protiv njega iznesene stravične optužbe

P. Diddy optužen za seksualno zlostavljanje 25 maloljetnika: ‘Dob njegovih žrtava je šokantna...‘ | Radio Televizija Budva

Angela Weiss/Afp

Reper Šon Kombs, poznatiji kao P. Diddy, nedavno je uhićen u New Yorku te ga se tereti za reketarenje, trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije te kriminalna djela vezana uz prostituciju. Sada je reper optužen i za seksualno zlostavljanje 25 maloljetnika, uključujući i 9-godišnjaka, kako prenosi Page Six.

Advokat Toni Bazbi je u utorak, na konferenciji za novinare, rekao da predstavlja 120 pojedinaca zbog stravičnih optužbi protiv repera. "Želim se usredotočiti na dob tih žrtava. Kad govorimo o tome koliko su godina imale žrtve kad se to dogodilo, šokantno je", ispričao je on. TonI je rekao da je najmlađa žrtva imala 9 godina kad ju je reper seksualno zlostavljao.


"Ovaj pojedinac, koji je tada imao 9 godina, odveden je na audiciju u New York s Bad Boy Recordsom, drugi dječaci su takođe bili tamo zbog audicije. Sva su djeca bila u potrazi za televizijskom ili muzičkom karijerom s obećanjem da će ih učiniti zvijezdama. Ovog je pojedina Šon Kombs seksualno zlostavljao, kao i još nekoliko drugih ljudi u studiju, uz obećanje njegovim roditeljima i njemu da će dobiti diskografski ugovor", ispričao je on.

Advokart je podijelio još nekoliko sličnih priča. Navodi kako je jednom prilikom prisilio maloljetnicu na "oralni seks" u zamjenu za ugovor. "Još jedan primjer, osoba koja je tada imala 15 godina, dovezena je u New York kako bi prisustvovala zabavi na kojoj je bila drogirana, a potom odvedena u privatnu sobu u prisutnosti gospodinaKombsa. Ženska osoba je tada silovana, a zatim su je druge osobe naizmjenično silovale", kaže on.

Izvor: Jutarnji list