Parlamentarni izbori 2023.

30-05-2023

Građanska akcija: EU da ne prizna izbore u Crnoj Gori

Poštovani predstavnici EU, ako iskreno želite da pomognete građanima Crne Gore, da se izbore za vladavinu prava, nemojte priznati rezultate nastupajućih izbora, jer će se na izborima sistemski diskriminisati biračko pravao birača, zbog raspodjele mandata kandidatima na izbornoj listi po redosledu na listi, što je suprotno članu 25 Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima, koji garantuje svim biračima u državama koje su potpisale pakt, pa i građanima Crne Gore, da imaju pravo da biraju i budu birani bez bilo kakve diskriminacije, poručuje se u saopštenju Dr Božidar Vujičić iz Građanske akcija.

30-05-2023

Večeras predstavljanje izbornog programa Hrvatske građanske inicijative na TV Budva

Večeras od 18h u besplatnom terminu predviđenom za predstavljanje izbornih lista i programa, u skladu sa pravilima Lokalnog javnog emitera RTV Budva za praćenje i izvještavanje tokom izborne kampanje za vanredne parlamentarne izbore, slijedi predstavljanje izborne liste i programa Hrvatske građanske inicijative “Na pravoj strani svijeta”.

30-05-2023

Papović: Paradoksi i realnost crnogorske politike

Izborom Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore okončan je politički proces započet 30. avgusta 2020. godine. U Skupštini, Vladi, instituciji Predsjednika i u tri četvrtine lokalnih samouprava vlast imaju partije i političari koji su učestvovali ili su proizašli iz litijaškog pokreta, poručio je istoričar Dragutin Papović, čiji autorski tekst, ispred Demokratske partije socijalista, prenosimo integralno.

29-05-2023

Vukšić: Motiv našeg djelovanja je realizacija principa koji su otpočeli u veličanstvenim litijama, koje nažalost nijesu u punoj mjeri realizovane

„Narodna koalicija – Složno i tačka“ održala je sinoć prvi predizborni skup u Beranama. Na skupu su se pored nosioca liste Dejana Vušića obratili i kandidat za poslanika Narodne koalicije i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, kandidat za poslanika Narodne koalicije i predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, kandidat za poslanika Narodne koalicije i predsjednik Pokreta za Pljevlja dr Novica Stanić, kandidatkinja za poslanicu Narodne koalicije i predsjednica Skupštine Kotor Maja Mršulja kao i potpredsjednik Opštine Berane Mladen Premović.

29-05-2023

Spajić: Daću ostavku ako ne realizujem Evropu sad 2.0

Lider i nosilac liste Pokreta Evropa sad! Milojko Spajić boravio je u Plavu i Rožajama gdje je građanima predstavio ključne aspekte programa Evropa sad 2.0, ali i obećao da će dati ostavku ukoliko ne ispuni plan da minimalna zarada u Crnoj Gori bude 700, minimalna penzija 450, prosječna zarada 1000 eura, uz radni dan koji će trajati sedam sati.

29-05-2023

Koalicija "Zajedno!": Šavnik nam je pokazao kako se brani dostojanstvo Crne Gore, zajedno ćemo pobijediti 11. juna!

“Vertikalu antifašizma, naše državotvornosti, građanske i multietničke Crne Gore niko ne može dovesti u pitanje, zato što glas za ovu koaliciju je glas za sigurnu i stabilnu Crnu Goru. Zato što glas za ovu koaliciju je glas za građansku, multinacionalnu i evropsku Crnu Goru. Za nas znate da glasove koje nam povjerite nećemo prodati i da ih nikada nećemo prenijeti na oltar izdaje Crne Gore”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” sa tribine održane u Šavniku.