21-09-2024

Pogledajte Strateški plan razvoja Opštine Budva do 2028. godine

Opština Budva objavila je Strateški plan razvoja za period od 2024. do 2028. godine, na kojem su radili stručnjaci iz različitih oblasti tokom više od godinu dana. Ovaj plan, ključan za budućnost Budve, definiše srednjoročne i dugoročne ciljeve razvoja opštine, a usvojen je kao odgovor na brojne društvene, ekonomske i infrastrukturne poteškoće sa kojima se grad suočava.


Foto: Pexels


Prethodni Strateški plan istekao je 2018. godine, a u međuvremenu su se dogodile značajne promjene kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou. Novi strateški plan je osmišljen kako bi Budva što spremnije odgovorila na izazove poput urbanizacije, očuvanja prirodne i kulturne baštine, ali i sve većih pritisaka na infrastrukturu.

Dokument postavlja tri ključna cilja koja su usmjerena na unapređenje infrastrukture, održivi razvoj i poboljšanje kvaliteta života lokalne zajednice. Naglašeno je da je, osim izrade dokumenta, od suštinske važnosti i njegova dosljedna primjena kako bi se postignuti ciljevi realizovali u praksi.

Podsjećamo da je Skupština opštine Budva donijela Odluku o usvajanju Strateškog plana razvoja opštine Budva 2024-2028. godine na sjednici održanoj 22. marta 2024. godine. Dokument je dostupan na zvaničnom sajtu opštine www.budva.me.

Više detalja o Strateškom planu razvoja Opštine Budva za period 2024-2028, kao i sam dokument, možete pronaći na ovom linku.


D.B.