27-08-2024

Pojačane inspekcijske i policijske patrole: Dostupni i nakon ponoći

Od ove turističke sezone službenici Komunalne inspekcije i policije imaju produženo radno vrijeme i sada su na raspolaganju do radnih jutarnjih sati. U saradnji sa OB Budva realizuju se brojne akcije, a sve sa ciljem evidentiranja nepravilnosti i prekršaja.

Pojačane inspekcijske i policijske patrole: Dostupni i nakon ponoći | Radio Televizija Budva

Foto: Polis/Printscreen

U saradnji sa policijskim službenicima ovog ljeta njihove kolege iz Komunalne inspekcije i policije imaju produženo radno vrijeme, pa su i nakon 2 sata ujutro dostupni građanima i turistima kako bi izašli u susret i odgovorili na svaku prijavu.

"U večernjim satima je skoro pa uvijek dvije patrole komunalnog reda, a to su četiri čovjeka u dvije patrole i na pauka još dvije parole. Mi inače radimo do 2 sata nakon ponoći, ali u posljednje vrijeme smo počeli sve češće da organizujemo akcije. Momci vanredno rade do 6 ujutro. Rade kontrole vremena u ugostiteljskim objektima koji rade nakon 2h i to smo ove sezone počeli u saradnji sa OB Budva", kazao je za Polis zamjenik načelnika Komunalne policije i inspekcije Miloš Đurašević.

Da Komunalna inspekcija i policija radi u punom kapacitetu u prilog govori činjenica da je od početka ove godine izrečeno preko 6.000 kazni. Duplo više u odnosu na 2023. godinu.

Samo tokom jula evidentirano je preko 1.700 prekršaja, a zajedničke akcije sa policijskim službenicima daju odlične rezultate.

"Te akcije su urodile plodom, izrekli smo dosta prekršaja", istakao je Đurašević.

On dodaje da je Komunalna inspekcija i policija ovog ljeta odgovorila svim izazovima pored činjenice da je imala manjak radne snage, a službenici su odgovorno i profesionalno odgovorili na svaku prijavu.

D.Č.