14-03-2020

Radunović bez nastupa na turniru u Londonu, razlog- propust u prijavi

Bokserska reprezentativka iz Budve Tamara Radunović juče je doputovala u London gdje je trebala da učestvuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Međutim, zbog propusta u prijavi takmičarima iz Crne Gore onemogućeno je učešće.


Foto: BK "Budva"

"Razočarani smo, ali ništa nismo bili u prilici da učinimo, jednostavno naših imena nije bilo među prijavljenim. To što smo došli dan kasnije i nije bio problem, ali jeste izostanak validne prijave za olimpijski turnir. Ne želim da sa ove distance tražim krivce, ali negdje jeste nastao propust i državni organi treba da ispitaju slučaj, imenuju i kazne odgovorne za takav propusta", kazao je za “Vijesti” iz Londona selektor naše reprezentacije Boško Drašković uz konstataciju da su takmičari jako razočarani.

"Ono što znam jeste da su jako razočarani, a Radunovićeva je bila rastrojena. Umjesto da razmišljam o protivnicama sa žrijeba, ja kao selektor sam stavljen u neugodnu poziciju, jer teško je naći riječi utjehe nakon što su sve podredili ovom takmičenju", rekao je "Vijestima" Drašković.

O ne baš prijatnoj situaciji oglasili su se i iz Bokserskog kluba "Budva".

"Zahtijevamo od Bokserskog saveza Crne Gore da svi koji su odgovorni za ovakav propust budu strogo sankcionisani zato što su ovakve greške u sportu nedopustive i sportisti su ti koji ispaštaju zbog nečijeg nestručnog rada, a svima je jasno da se za ovakvo takmičenje ne pripremaju u određenom periodu, već tokom cijele karijere", saopšteno je iz najuspješnijeg kolektiva u državi.

Na oficijalnom žrijebu u Londonu, članovi naše delegacije primijetili su da nedostaje ime Tamare Radunović, a potom su, kako navode "Vijesti", nakon reakcije selektora Draškovića saznali detalj o propustu u prijavi.

Pored Tamare Radunović, na turniru u Londonu trebao je da nastupi i Stefan Savković, član BK "Podgorica".

Trener BK Neko"Budva" Nikola Ružić "Vijestima" je rekao da će za propust neko morati da odgovara.

"Insistiraću na tome, jer je moja takmičarka doživjela šok. A sve je podredila tome! I klub, jer smo joj obezbijedili učešće na kampu u Rusiji sa najboljim takmičarkama, potom i organizovane pripreme u Budvi sa najboljom hrvatskom i bokserkom iz Letonije. Sve je platio klub, čak i nastup na Kupu nacija, za koji će Bokserski savez morati da refundira. Klub je u cilju bolje pripreme čak angažovao i trenera braće Kličko, Vladimira Zlatarjova koji je Tamaru ispratio na put za London. Niko ne može da garantuje uspjeh, ali Tamara je u najboljim godinama i izuzetno spremna i šansa je u Londonu bila velika. Neko za tu propuštenu šansu treba da odgovara",naglasio je Ružić.

Vjerujemo da će epilog cijelog problema imati najbolji mogući efekat kada su u pitanju uspješni bokseri iz Crne Gore, koji su u gradu na Temzi mogli da dodatno obogate karijere i obezbijede učešće na Olimpijadi što je san svakog sportiste.

Autor: Vijesti/M.S.