04-07-2024

„Teatar iskrenosti” večeras u Starom gradu

Veče Stefana Simića biće održano večeras u 21 čas na trgu ispred Spomen-doma „Stefan Mitrov Ljubiša”, saopšteno je iz JU Muzeji i galerije Budve.


Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Kako navode, Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu ,,Pustite nas” objavio je 2012, drugu ,,Odjeci ljudskog” 2013, treću ,,Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016, ,,Rekoh... i olakšah dušu” 2019, ,,Povratak čoveku” 2020. godine i ,,Prkos besmisli’’, 2022. Objavljuje već godinama svoju poeziju
i prozu na internetu... Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire.

Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i regionu. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet sa ljudskim likom. Trenutno radi na romanima i putuje sa svojim “Teatrom iskrenosti”, životnim teatrom, gdje prenosi sve ono na čemu je radio godinama, u duhu čovjeka, u duhu, ljudskosti.

Osnivač je ,,Slobodnog teatra’’ i vodi radionice oslobađanja na sceni, govorništva i pisanja. Ima status slobodnog umjetnika.


Foto: JU Muzeji i galerije Budve