08-04-2016

Turistička ponuda Crne Gore na međunarodnom sajmu turizma u Bakuu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima predstavlja turističku ponudu Crne Gore na međunarodnom sajmu turizma „AITF 2016” koji se održava od 07. do 09. aprila u Bakuu, Azerbejdžan.

Turistička ponuda Crne Gore na međunarodnom sajmu turizma u Bakuu | Radio Televizija Budva

Na ovom sajmu koji je okupio više od 300 izlagača iz 30 različitih zemalja posjetiocima je predstavljena turisticka ponuda Crne Gore s akcentom na ljetnji odmor. Najveće interesovanje iskazano je za organizovana putovanja za Crnu Goru, vizni režim, cijene aranžmana i izbor smještajnih kapaciteta.

Najave za predstojeću sezonu sa ovog tržišta su ohrabrujuće imajući u vidu da je i za ovu ljetnju sezonu planirano uvodjenje čarter letova na relaciji Baku - Podgorica u saradnji agenata iz Azerbejdžana i kompanije “Montenegro Airlines”.

Kao rezultat regionalne saradnje i zajedničkih promotivnih aktivnosti turističkih organizacija Crne Gore i Srbije, posebno na udaljenim tržištima, na štandu NTO CG je prisutan i predstavnik Turističke organizacije Srbije.

Pored NTO CG na sajmu svoju ponudu predstavljaju turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, Podgorice, Cetinja, JP Morsko dobro i kompanija “Dukley”.

Imajuću u vidu da je Azerbejdžan zemlja sa bogatim prirodnim resursima i najbržom stopom ekonomskog razvoja u ovoj regiji procjenjuje se da će značajan broj turista iz Azerbejdžana posjetiti Crnu Goru ove godine.

Međunarodni sajam „AITF 2016”, najveći u Kaspijskom regionu, obilježava petnaest godina uspješnog poslovanja. Ovogodišnji sajam je podržan od strane azerbejdžanske Vlade i predsjednika države. Uporedo sa ovim događajem održava se i deseti sajam opreme za ugostiteljstvo HORECA.