Turizam

11-11-2023

Svakog mjeseca u Kotoru 40-60% više gostiju nego 2019. godine

Iz mjeseca u mjesec Kotor bilježi od 40 do 60 odsto više gostiju nego rekordne 2019. godine, kazao je direktor TO Kotor Jovan Ristić. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da očekuju veliki broj gostiju i tokom Kotor Winter festa koji će od početka decembra do februara u taj grad dovesti mnoge regionalne muzičke zvijezde.

08-11-2023

Promocija turističke ponude NPCG u Londonu

Učešće Nacionalnih parkova na Svjetskoj berzi putovanja /World Travel Market/ (WTM) u Londonu je od velikog značaja, imajući u vidu sve veću zainteresovanost međunarodnih posjetilaca za aktivni odmor, saopštio je direktor Vladimir Martinović.

07-11-2023

Novi letovi iz Birmingema i Londona za više turista iz Velike Britanije

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja crnogorsku turističku ponudu na 44. Svjetskoj berzi putovanja „WTM 2023” (World Travel Market) koja se održava od 6. do 8. novembra tekuće godine u Londonu.

31-10-2023

(VIDEO) Pribilović: Manifestacije „Budi u Budvi“ i „Riviera Street Food“ u cilju unapređenja turističke ponude tokom zime

Kako bi se turistička ponuda grada obogatila i u periodu van ljetnje sezone, Turistička organizacija opštine Budva organizovaće dvije manifestacije. Drugo izdanje „Budi u Budvi“ biće namijenjeno našim najmlađim sugrađanima, a takođe će biti realizovan i Festival „Riviera Street Food“. O svemu tome za Jutrom iz Budve govorila je predstavnica TO Budva, Ljubica Pribilović.

30-10-2023

Skadarskim jezerom krstarilo preko 150 hiljada turista

Sezoni u NP Skadarsko jezero još nije kraj, a veliki broj turista svakodnevno posjećuje, krstari i obilazi znamenitosti ovog zaštićenog područja. Gužve na Virpazaru i Vranjini pokazuju da posjetioci uživaju u toplim jesenjim danima i prirodi.

25-10-2023

Crna Gora predstavljena u kineskim medijima

Crna Gora, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Kine, predstavljena je kao atraktivna turistička destinacija u nekim od najčitanijih kineskih portala, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

23-10-2023

Novinari iz Austrije u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Austrije, bila je domaćin predstavnicima poznatih austrijskih medija, koji su od četvrtka do nedjelje boravili u našoj zemlji.

23-10-2023

Turoperatori iz Francuske posjetili Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) ugostila je predstavnike turoperatora iz Francuske, koji su u periodu od 17. do 21. oktobra boravili u našoj zemlji.

16-10-2023

U Budvi boravi oko 12.500 turista

Turistička organizacija opštine Budva i lokalni hotelijeri sumiraju rezultate poslovanja kada je u pitanju turistička sezona 2023. godine, te kao poseban uspjeh ističu što su odličnu posjećenost zabilježili kako u glavnoj turističkoj sezoni, tako i u predsezoni i početku postsezone.