Turizam

12-10-2023

U Crnoj Gori 37,25 hiljada turista

U Crnoj Gori boravi 37,25 hiljada turista, 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

12-10-2023

Rađenović: Segment „pripreme“ turističke sezone treba eliminisati, neophodan cjelogodišnji proces

Crna Gora, iako jedna od vodećih turističkih destinacija na ovom dijelu Jadrana, turističku sezonu ove godine, nije dočekala spremno. To je za Polis kazao turizmolog prof. dr Miško Radjenović, koji smatra da bi taj segment „pripreme“ turističke sezone u jednom dijelu godine trebalo eliminisati, jer je neophodno da to bude cjelogodišnji proces sa ciljem stvaranja preduslova za kvalitetno odvijanje ljetnje turističke sezone.

07-10-2023

Bolja koordinacija doprinosi transformaciji turizma u zeleniji

Bolja koordinacija, institucionalni kapaciteti, strategije i inicijative doprinijeli bi transformaciji turizma u zeleniji, pametniji i otporniji na uticaj globalnih promjena, ocijenjeno je na konferenciji koju je u Podgorici organizovala Nacionalna turistička organizacija (NTO).

28-09-2023

Prirodne atrakcije u zaleđu Budve šansa za razvoj aktivnog turizma, u planu otkrivanje novih mjesta i lokacija

Turistički poslenici u Budvi već neko vrijeme u kontinuitetu rade na adaptaciji i promociji sadržaja koju mogu doprinijeti ekspanziji aktivnog turizma na različitim lokalitetima u zaleđu naše opštine. Uređene pješačke staze i odmorišta na vidikovcima predstavljaju novi turistički sadržaj koji su dobra polazna tačka za jačanje kapaciteta ruralnih područja Budve u narednim godinama.

27-09-2023

NTO CG obilježila Svjetski dan turizma

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) obilježila je Svjetski dan turizma, koji se ove godine pod pokroviteljsvom Svjetske turističke organizacije održava na temu “Tourism and Green Investments“ (Turizam i zelene investicije).

26-09-2023

(VIDEO) Promo spot Morskog dobra o ljepotama crnogorske obale

U namjeri da turističku ponudu Crne Gore približno predstavi svim njenim posjetiocima, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je snimilo promotivni video spot pod nazivom “Zagrli more” u kojem predstavlja prirodne ljepote crnogorske obale.