Turizam

22-05-2023

NTO: U Crnoj Gori preko 40 hiljada gostiju

Crnoj Gori boravi preko 40 hiljada turista, što je 18 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

22-05-2023

Turista 18 odsto više nego lani

U Crnoj Gori boravi preko 40 hiljada turista, što je 18 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

21-05-2023

Turistički voz sa oko 300 njemačkih turista

Željeznički prevoz Crne Gore u svojoj ponudi ima prevoz turističkih grupa na relaciji Bar - Kolašin - Bar koje realizuje u saradnji sa turističkim agencijama i organizacijama.

18-05-2023

Vučković: Budvu očekuje rekordna sezona, cilj je da postane cjelogodišnja destinacija

Povoljna statistika kada je u pitanju turistički promet, ali i fniansijski pokazatelji ulivaju optimizam da će 2023. biti nova rekordna turistička godina. Budva od početka bilježi dobar trend, ali za glavnu turitsičku sezonu trebalo bi otkloniti nekoliko ključnih nedostataka, odnsono obezbijediti adekvatno odlaganje otpada, nedostajući parking prostor i bolju bezbijednsot na moru, smatra Luka Vučković iz Udruženja ugostitelja Budve.

16-05-2023

U Crnoj Gori najviše turista iz Srbije, u Hrvatskoj najbrojniji Njemci

Crna Gora se, u poređenju sa Hrvatskom, više oslanja na regionalno tržište, gdje dominiraju turisti iz Srbije, BiH i Kosova, dok van regije glavnu ulogu igra Rusija, ocijenio je ekonomski analitičar Darko Đikanović na osnovu istraživanja Adriatic Appraisal Internationala.

13-05-2023

Beč i Tivat prvi put povezani direktnom avio-linijom

Beč i Tivat od danas su prvi put povezani direktnom avio-linijom austrijske nacionalne avio-kompanija, Austrian Airlines. Operacije su najavljene tri puta sedmično do kraja oktobra, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Tivat.

08-05-2023

Snažno posvećeni diverzifikaciji turističkog tržišta

Nacionalna turistička organizacija (NTO) će i dalje biti posvećena promociji Crne Gore kao cjelogodišnje destinacije, te će posebnu pažnju posvetiti promociji ponude centralnih i sjevernih krajeva, kao i razvoju specifičnih vidova turizma, među kojima su kongresni i ruralni.

02-05-2023

Nezadovoljan turista ove godine - dva manje naredne

Prvi maj nagovještava i početak ljetnje turistike sezone. Ako je suditi prema slikama sa juga i sjevera - biće ovo uspješna sezona.... No, prvo pitanje koje postavljaju turistički poslenici je - ko će služiti goste? I ove godine kubure sa radnom snagom. Crnogorci nijesu zainteresovani za poslove u turizmu, a za stranu radnu snagu barijera je administracija. I dok privrednici traže da se hitno odobri ulazak radnika iz dalekih zemalja, iz ministarsva unutrašnjih poslova odgovaraju da im je bezbjednost države na prvom mjestu.

02-05-2023

Brojni faktori će uticati na intenzitet sezone

Interesovanje turista za Crnu Goru je intenzivno, ali su brojni faktori koji će uticati na intenzitet sezone, saopštila je direktorica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja Branka Džoganović i dodala da su, i pored dobrih najava, oprezni u ocjeni i očekivanjima.